Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
L'Ajuntament de Berga condemna l'atac neonazi de Manresa

La CUP afirma que "la violència feixista és una constant que ha provocat més de 100 morts en els darrers 30 anys"

28/03/2012 Política
L'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dimecres a la nit una moció de condemna de l'agressió violenta que va tenir lloc el passat 23 de març a les portes de la sala Stroika de Manresa. Un jove de 16 anys va resultar greument ferit fruit de les pallisses i va quedar en coma.

El consistori berguedà ha aprovat per unanimitat la moció presentada per la CUP a través de la qual manifesta públicament el seu rebuig a la violència feixista i se solidaritza amb els joves ferits a l'agressió de divendres. Hi han votat a favor tots els grups: els 9 regidors de CiU, els 4 del PSC, els 3 de la CUP i el del PP.

La CUP afirma que el crim de Manresa "no és un fet aïllat" sinó que "la violència feixista és una constant que ha provocat més de 100 morts en els darrers 30 anys en el que se suposa que és un estat de dret".

En aquest sentit, la formació denuncia que en moltes de les agressions "mai no s'han aclarit els fets ni condemnat els responsables i en alguns casos ni tan sols s'han arribat a iniciar investigacions".

Respecte l'atac de divendres, en què una quinzena de neonazis va agredir amb barres de ferro i punys americans un grup de joves que s'esperaven per entrar a un concert antifeixista, la CUP assegura que "el grup feixista va atacar amb extrema violència i de manera indiscriminada els assistents al concert" i recalca que "no tractant-se d'una baralla sinó d'una ràtzia perfectament premeditada es fa evident l'existència de grups disposats a realitzar aquest tipus d'accions".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid