Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Concentració en solidaritat amb els detinguts a Tarragona

Avui a les 18h als Despullats, davant d'Hisenda, a Tarragona, hi ha convocada una concentració en suport dels detinguts durant les darreres hores de la Vaga General

30/03/2012 Laboral
Durant els primers moments de la concentració i una mica abans hi haurà els pares dels menors que ja han estat posats en llibertat. Volen denunciar públicament el tracte que han rebut per part dels Mossos d'Esquadra i les irregularitats en la seva detenció.

Segons informa Pobleviu.cat, dels sis detinguts, quatre eren majors d’edat i, dos, menors. De cap d’ells se’n coneix cap militància i durant la nit han estat pocs els familiars i amics els que han esperat a la Comissaria de Camp Clar dels Mossos d’Esquadra a què sortissin. Només els pares dels dos menors han anat a recollir-los, tot i que hi han hagut de romandre unes hores abans que la llibertat fos efectiva.

Els dos menors i els seus pares van explicar que en el moment de la detenció eren just al costat de casa seva i estaven abandonant la manifestació improvisada. Ha estat llavors quan els han interceptat a l’entrada de l’Hospital de Santa Tecla, a la Rambla Vella, després d’uns moments de confusió. Els pares seran avui a la concentració per explicar el cas als mitjans, i és que avui mateix presentaran una denúncia al cos policial per abús de l’autoritat, en motiu d’amenaces, cops i insults. Pel que fa a la resta de detinguts, no se’n sap res i han passat la nit al calabós i que seria possible que s’allargués la seva retenció.

Les detencions d'ahir al vespre


En acabar la manifestació a la plaça Imperial, un grup d’entre vuitanta i cent persones han volgut seguir manifestant-se, aquest cop amb la mateixa o més contundència que al matí. És per això que s’han dirigit a l’Estació d’autobusos i, posteriorment, a les seus del PP i del PSOE a Tarragona, totes dues situades al carrer Ramon i Cajal. Després de trencar algun vidre, van aparèixer els Mossos i va començar la persecució ja al mateix carrer, al tram amb Rambla Nova. Això passava a quarts de nou.

Més tard, els joves, la majoria menors d’edat, es van escapar fins a la Part Alta. Alguns hi van arribar i d’altres es van quedar a mig camí: o bé a la Rambla Nova o bé ja a la Rambla Vella. En aquest indret és quan van començar a detenir a la gent, i mentre els perseguien van passar pel carrer Trinquet Vell, on se situa el Casal Popular Sageta de Foc. Allà, un grup de persones estaven passant les últimes hores de la Vaga General entre dins i fora del local quan van apareixer els agents uniformats corrent. En aquest moment, els que eren fora van correr i els que eren dins es van tancar per si de cas. Hauria estat més o menys llavors quan s’hauria realitzat una càrrega a la plaça de la Font, davant la mirada atenta de totes les terrasses dels bars. Aquests agents anaven acompanyats de diverses furgones policials. Testimonis afirmen haver sentit els cops dels detinguts des de dins dels vehicles un cop detinguts.

 
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid