Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades als mitjans públics
Clam dels catalans del món contra el tancament de TV3 per satèl·lit

La comunitat de catalans repartits pel món han iniciat una campanya de denúncia

03/03/2012 Comunicació
TV3CAT, el canal internacional de Televisió de Catalunya, deixarà d'emetre a través del satèl·lit a partir del dia 1 de maig del 2012, segons va anunciar la cadena, fet que deixarà els milers de catalans que hi ha repartits pel món sense senyal, en el seu cas #sensesatelit.

El canal TV3CAT es podrà seguir veient mitjançant internet i les plataformes de cable estatals que l'inclouen comercialment a Espanya, però això no serà així a França ni a Itàlia ni tampoc més enllà.

Davant d'aquesta retallada, la comunitat de catalans al món han iniciat una campanya de denúncia que ha aconseguit un seguiment massiu només per internet. En unes setmanes han aconseguit que més de 3.500 persones de tots els països hagin subscrit el seu manifest, tramès al president de la Generalitat, al president de la CCMA, al Consell de l'Audiovisual de Catalunya i als principals partits del parlament.

En el manifest, la comunitat catalana denuncia el que considera "un pas enrere per a la cultura i la llengua catalanes" i titlla el tancament de "decisió errònia i contrària a la nostra projecció exterior". Així, afirma que "ens tanca les portes a Europa, a més de privar els milers de catalans residents a l'exterior de poder participar en condicions de l'espai català de comunicació".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid