Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolització
El PP farà ajustos a les televisions públiques i intentarà introduir el castellà a TV3

Sánchez-Camacho sobre la retallada a TV3: "Ho vam demanar i el Govern ho va acceptar"

27/12/2011 Comunicació
El PP ha confirmat que les seves aspiracions sobre TV3 anunciades durant la campanya electoral -l'ara ministre de l'Interior va dir que "uns canals són més prescindibles d'altres" i va proposar reduir el nombre de canals de TVC perquè "potser són excessius" a més d'obrir la porta a un canvi de model- les va traslladar al Govern.

"Ho va demanar el PP i el Govern va acceptar", ha assegurat la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho en una entrevista al diari Ara, on ha concretat que "vam plantejar que dins de la reorganització i l'aprimament de l'administració hi han d'entrar totes les empreses públiques, inclòs el sector audiovisual públic català. . En aquest sentit, es confirmen les sospites que el Govern havia obeït una iniciativa del PP en reduir el pressupost de la CCMA un 13,3% i eliminar dos canals de TVC.

Sánchez-Camacho considera que "TV3 hauria de demostrar la pluralitat del país, no només la Catalunya independentista" i denuncia que "algunes persones han estat retirades de tertúlies per parlar en castellà" i "jo això no ho puc admetre". "I sí, farem ajustos a les televisions públiques", anuncia.

Però la sintonia Govern-PP no només es posa de manifest en el cas dels mitjans públics. En aquest context, Sánchez-Camacho també ha confirmat que hi ha converses per un acord de govern a Barcelona i fins i tot a la Generalitat. "A Barcelona el que s'ha demanat és un acord de govern. Ara que els catalans han suspès la gestió de l'executiu d'Artur Mas i ha quedat demostrada la seva gran debilitat i inestabilitat política, i que la geometria variable no li ha funcionat excepte per pactar lleis menors, seria bo per a Catalunya i per sortir de la crisi que hi hagués un pacte, no de govern, però sí d'estabilitat", ha afirmat, i ha subratllat que "jo he tingut visites i reunions amb el president de la Generalitat, i les ha vist tothom".

Segons la popular, és el PP qui està "garantint l'estabilitat al govern de Catalunya i ho estem fent amb absoluta normalitat i amb absolut respecte institucional, no solament aquí, sinó també a l'Ajuntament de Barcelona".

El Ministeri de Defensa, un "servei bàsic", i implantació del model trilingüe a les aules


Sánchez-Camacho denuncia que a Catalunya "estem mantenint moltes empreses públiques que encara són deficitàries i que comporten molta despesa per als catalans", però considera que Defensa és un "servei bàsic". "És una política d'estat, com Interior. Les polítiques d'estat són absolutament imprescindibles per a la convivència i la cohesió", assegura.

D'altra banda, l'espanyolista creu que la immersió lingüística no és bàsica i en aquest sentit avisa que el PP proposarà des del Parlament de Catalunya un model trilingüe a les escoles de i l'implantarà a les comunitats autònomes on governa, com ara el País Valencià o les Illes Balears. "Des del Parlament seguirem impulsant iniciatives que garanteixin un model trilingüe en una sola aula. Les competències educatives són de les comunitats autònomes, i nosaltres no governem a Catalunya, per tant, es farà a les comunitats on governem", ha detallat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid