Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Enfrontaments entre la policia i veïns en un desnonament a Elx

La comissió judicial, amb ajuda de la Policia Nacional espanyola, va aconseguir desallotjar a la família malgrat el suport d'un grup de manifestants. La família, un matrimoni de jubilats i els seus dos fill hauran de refugiar-se del fred en el cotxe

17/02/2012 Drets i Llibertats
Una trentena de persones es va plantar abans-d'ahir davant la porta d'un dels edificis del carrer Carmelo Serrano García, al barri de Carrús a Elx, disposats a evitar el desnonament que la comissió judicial havia d'efectuar en nom del BBVA. La família afectada és un matrimoni d'uns 60 anys i els seus dos fills, que ronden la trentena.

Només viuen de la pensió per incapacitat de la mare, Manuela, que sofreix problemes de salut òssia i està en proves per diagnosticar un possible Pàrkinson.

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) va convocar la mobilització en una seu del BBVA propera a l'habitatge, per manifestar-se en contra dels desallotjaments i traslladar-se des d'aquí al que fins a ahir va ser la llar de la família. Ara, Manuela assegura que hauran de refugiar-se del fred en el cotxe, i reconeix que "calia menjar, o pagar la hipoteca, i cal menjar".
 
A les 11.30 del matí, les protestes sota la casa assortien el seu efecte en impedir l'entrada al treballador de la comissió judicial, que va haver d'avisar a la Policia Nacional per aconseguir la seva comesa. Una desena d'agents es va traslladar fins al lloc per tirar als manifestants, que van fer ús de la resistència pacífica, però finalment, la Policia Nacional va aconseguir dispersar la concentració.

Segons va relatar Gloria Marín, portaveu de la Plataforma, una manifestant, d'uns 50 anys d'edat, va rebre "un cop de porra  per l'esquena". A causa d'això, va acudir posteriorment a Urgències per ser observada.

La portaveu de la PAH també lamenta que el BBVA hagi negat el 'lloguer social' de l'habitatge a la família, i afegeix que "van sofrir una estafa", perquè l'habitatge ja pertanyia a Manuela, però "un especulador la hi va comprar perquè cobrissin un deute i després la hi va revendre pel doble".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid