Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP presenta una moció per declarar Girona lliure de desnonaments

Girona podria ser la primera capital de demarcació a lluitar per impedir els desnonaments. Ho serà si s'aprova una moció sobre el dret a l'habitatge que la CUP ha registrat avui perquè es debati al pròxim ple de l'Ajuntament.
 
El text proposa que la ciutat es declari lliure de desnonaments per motius econòmics i que es reforcin els mecanismes d'ajut i assessorament dels quals disposa l'Ajuntament per tal d'evitar aquest tipus de processos. Igualment, es proposa la creació d'una mesa de mediació en què participin els mateixos bancs i caixes, que tingui com a objectiu evitar les execucions hipotecàries.

05/10/2011 13:11 Política
 
La moció presentada per la CUP també recull la petició que fan la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i altres col·lectius al govern espanyol per tal que "s'aprovi una modificació de la regularització hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament", i que "estableixi les mesures necessàries per paralitzar els processos de desnonament que hi ha actualment en procés".
 

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha recordat que "el nombre d'execucions hipotecàries, de desnonaments, s'ha multiplicat per cinc des del 2007, i l'Ajuntament té l'obligació de vetllar per l'exercici efectiu del dret a l'habitatge de totes les ciutadanes i els ciutadans". És per això que el portaveu ha defensat la importància que la moció s'aprovi, i "que des de l'Ajuntament es reforci el paper de l'Oficina Municipal d'Habitatge i es tracin línies estratègiques per als pròxims anys en matèria d'habitatge".

El nombre de desnonaments a la demarcació de Girona s’ha quadruplicat des que va començar la crisi el 2007 i s’ha passat de 536 execucions hipotecàries aquell any al 2.151 en els primers nou mesos del 2010.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid