Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments a València

Diumenge passat a València, segons Endavant (OSAN) es van sumar vora de quatre mil persones a la manifestació convocada per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca per exigir que el dret a l'habitatge siga una realitat.
 
La marxa, que va transcórrer pels carrers del centre de la ciutat, va comptar amb el suport de diferents entitats i col·lectius, entre elles Endavant (OSAN). Manifestacions semblants es va produir aquest diumenge en altres ciutats del país i també d'Euskadi, Galícia i Espanya.

27/09/2011 11:20 Drets i Llibertats
Segons la formació independentista les reivindicacions principals eren tres: d'una banda la regulació de la dació de l'habitatge com a forma de pagament de la hipoteca; en segon lloc aconseguir una moratòria dels desnonaments per motius econòmics; i, finalment, la creació d'una parc d'habitatge de lloguer social amb les cases construïdes i que romanen buides. 
 
En la seva nota de premsa, Endavant (OSAN) assenyala que la marxa va circular dividida en quatre blocs: el primer estava format per les afectades per la hipoteca; el segon ha sigut el de les diferents assemblees d'indignades que s'hi han afegit; el tercer ha sigut els dels moviments socials, on hi havia Endavant i la Coordinadora Obrera Sindical (COS); finalment han marxat els altres sindicats i partits polítics. Militants de l'assemblea de l'Horta d'Endavant han portat una pancarta en què es podia llegir “Cap persona sense sostre. 2010: més de 20.000 desnonaments als Països Catalans, la crisi que la paguen els rics i els bancs”.
 
Durant el recorregut, es van poder sentir diverses consignes com ara “Som ciutadans, no mercaderies”, “Banquer qui no vote” o “Culpable”, aquesta última cada volta que es passava per davant d'una entitat financera. La marxa ha finalitzat a la plaça de l'Ajuntament, on s'ha llegit el manifest de la convocatòria i s'ha donat la paraula a diverses persones i col·lectius. Cal destacar que un grup de psicòlegs va anunciar que assistirà de manera gratuïta les persones desnonades.
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid