Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La CUP vol declarar Santa Coloma ciutat lliure de desnonaments

La CUP presentarà al proper Ple Municipal dues mocions pel dret a l'habitatge

17/01/2012 Política
El proper 23 de gener, la CUP presentarà al Ple Municipal de Santa Coloma de Farners (La Selva), dues mocions pel desenvolupament d’un reglament per incentivar el lloguer dels pisos desocupats i per declarar Santa Coloma, ciutat lliure de desnonaments.

Per una banda, la formació presentarà una moció per tal de regular el lloguer dels habitatges buits, la majoria dels quals són propietat d'entitats bancàries, i així donar-los-hi una funció social i contribuir al dret a l'habitatge.

La moció insta a l'Ajuntament, en primer lloc a elaborar un reglament que determini quan un habitatge es considera desocupat permanentment i en segon lloc, proposa aplicar un increment del 50% en l'impost de l'IBI als habitatges desocupats de caràcter permanent. La Candidatura ha explicat que “aquesta mesura incentivaria el lloguer dels habitatges buits i es contribuiria a la funció social de l'habitatge, que és el de llar per les persones”. També han afegit que “actualment aquests pisos són majoritàriament propietat dels bancs i aquest estoc s'ha de posar en lloguer i en cas que no es faci, se'ls hi ha d'aplicar un recàrrec”.

Per altra banda, la CUP demanarà a l'Ajuntament que declari Santa Coloma, ciutat lliure de desnonaments i conseqüentment, apliqui un seguit de mesures per tal que s'evitin els desnonaments per raons econòmiques.

La moció demana que s'exigeixi a l'Estat que aprovi una modificació de la regulació hipotecària que inclogui, amb efectes retroactius, la figura de la dació en pagament. També insta al Govern a aprovar una moratòria o a implantar les mesures necessàries per a paralitzar els desnonaments de les famílies en situació d'insolvència sobrevinguda i involuntària. Una altra de les mesures que proposa la formació és la creació a nivell local d'un òrgan de mediació entre les famílies amenaçades i l'entitat bancària, per tal de poder evitar desnonaments.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid