Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
Badia, ciutat oposada als desnonaments

Badia del Vallès (Vallès Occidental) ha estat declarada ciutat oposada als desnonaments i l'Ajuntament no atendrà les sentències o autos judicials o requeriments d'altres institucions que puguin comportar el desnonament de famílies de la nostra ciutat o que vagin en aquest sentit.

 

02/12/2011 Drets i Llibertats

El ple municipal del mes de novembre va aprovar per unanimitat la moció presentada per l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) de prevenció dels desnonaments amb satisfacció generalitzada per la feina feta al voltant d’un tema de tant calat social i polític com el dret a l’habitatge o la dació en pagament.

 

La moció recull elements com el seguiment de la situació global de l’habitatge a Badia, inclosos els processos d’execució hipotecària i desnonaments. A més, declara Badia del Vallès ciutat oposada als desnonaments i manifesta que l'Ajuntament de Badia del Vallès no atendrà les sentències/autos judicials o requeriments d'altres institucions que puguin comportar el desnonament de famílies de la nostra ciutat o que vagin en aquest sentit.

L'AEB agraeix a PSC-CiU i ICV les seves aportacions a la moció.

Igualment, reforça la coordinació entre els serveis d’habitatge i serveis socials de l’Ajuntament, realitzant reunions sobre les problemàtiques derivades de l’habitatge i oferint directament a les famílies/persones en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comportin la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones i informa sobre el servei que ofereix l’oficina de l’Ofideute de la Generalitat de Catalunya en el mateix sentit.

 

Quim Duran, portaveu de l’AEB ressalta que es crea una taula municipal d'emergència en la què participen representants del ple municipal i de les associacions d'afectats, veïnals i altres organitzacions socials coneixedores de la problemàtica, així com els tècnics municipals necessaris, pel cas de necessitat en la nostra ciutat per casos de desnonaments i s’estableix un protocol d’actuació d’urgència per tal de trobar solucions als casos de famílies desnonades a través d’habitatges de lloguer social, d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades. També s’estableix la subvenció del 100% en ’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys (plusvàlua)” que deriva de la dació en pagament.

 

La moció insta al Govern Central a la modificació de la Llei Reguladora del Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, en la seva modalitat de guanys patrimonials en quant a la operació de Dació en pagament i la seva tributació.

 

D’altra banda, sol·licita al Govern de la Generalitat, mitjançant l’Agència Catalana de l’Habitatge, la instal·lació d’una oficina permanent de l’Agencia Catalana de l’habitatge a Badia.

 

La moció aprovada declara abusives les clàusules que en el contracte hipotecari fixin un límit a la variació a la baixa del tipus d’interès variable contractat i convoca als directors de bancs i caixes que operen en el municipi per tal d’instar-los a fer totes les actuacions possibles per evitar les execucions hipotecàries, així com als administradors de finques als efectes de rebre informació sobre l’estat d’impagament dels contractes i intentar acordar sistemes que permetin la moratòria dels processos de desnonament.

 

Es reforça la difusió de les ajudes en matèria d’habitatge que actualment es poden tramitar, com la prestació específica per a situacions d’especial urgència per al pagament del lloguer o de les quotes d’amortització hipotecària en situacions especials i reforça la borsa d’habitatge de lloguer per tal d’oferir uns preus de lloguer inferiors als del mercat.


També insta el Govern de l’Estat en el termini de sis mesos a presentar a les Corts Generals una legislació que impedeixi el sobreendeutament de famílies i persones, que a la vegada que els garanteixi el dret constitucional i estatutari d’accés a l’habitatge que impedeixi la profunda fractura social que pot generar la impossibilitat de fer front al pagament d’una hipoteca i que les persones desnonades o amb risc de desnonament comptin amb els ajuts necessaris per accedir a un habitatge de lloguer, no superant el 30% de la renta familiar disponible, incloent-hi la possibilitat de la mediació de l’administració pública per romandre a l’habitatge hipotecat en règim de lloguer o d’usdefruit



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid