Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La societat civil demana un canvi legislatiu per evitar els desnonaments

 Al Principat durant el 2010 hi va haver 18.112 execucions. En els dos primers trimestres de 2011, més de 7.000. De desnonaments, el 2010 n’hi va haver 6.645. En els dos primers trimestres de 2011, 3.877. 
 
El setmanari "Presència" publica avui un reportatge on analitza el drama de quedar-se sense habitatge i sense res, els desnonaments. Ho fa des de la vessant de les persones que ho pateixen directaments, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i d'alguns jutges. Una de les conclusions de treball periodístic és que la societat civil demana un canvi legislatiu per evitar els desnonament.
 

30/10/2011 20:09 Drets i Llibertats
També indica que l'execució hipotecària és el procediment de reclamació del deute: el banc va al jutjat. Quan se li dóna la raó, el banc pren possessió amb el desnonament. La diferència de xi fres entre execucions i desnonaments és perquè el lliurament de les claus atura el desnonament. Quant a l’execució, l’única manera d’intervenir és pagant les quotes impagades i els interessos de demora. Diuen els col·lectius: «No et pots defensar: és un procediment executiu. En cap moment el jutge no pot tenir en compte si estàs a l’atur, si tens fills... Només si pagues o no pagues.»  
 
En aquesta lína, el reportatge recull les paraules d'Ada Colau de la PAH, "El deute final, en alguns casos, pot ser superior a la hipoteca inicial. Però perds casa teva pel mig. I no et podràs recuperar mai. Quan els deutes són de 100.000, de 200.000 euros, i estàs a l’atur... A més a més, el deute genera nous interessos, per tant, encara que treballis tota la vida, no te’n sortiràs. Atempta al sentit comú que per haver signat un contracte per accedir a un bé de primera necessitat et quedis amb una condemna financera per tota la vida. S’està llançant centenars de milers de famílies fora del sistema. No solament poden ser embargats per sempre sinó que públicament constaran en els fitxers com a morosos. Es passa a ser una persona sospitosa, no digna de confiança. No et pots comprar una rentadora a terminis i pots tenir problemes per llogar un pis, trobar feina... I el deute és perseguible internacionalment. I és un negoci: es ven entre grans empreses.".
 
El treball periodístic recull declaracions dels magistrats Jaume Masfarré i Joaquim Fernández, jutges de l’Audiència de Girona que han donat la raó a una veïna afectada per l’impagament de la hipoteca. Diuen que "és una qüestió que amb la crisi està afectant molta gent... Una crisi que en bona mesura l’han provocat els bancs. Als bancs amb problemes se’ls ha ajudat amb diners públics, però als particulars no els ajuda ningú. A ells, qui els rescata?". També remacant que "cal una llei clara. Hi ha un cert clamor popular que diu que hi ha una situació d’abús. I tot això és un proble- ma polític. Nosaltres apliquem les lleis, però podem arribar fins a on podem arribar".
 

Per saber-ne més:

 
 

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic  

Concentració per evitar un desnonament a Vic 

La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona 

La CUP de Sabadell fa una crida per aturar un desnonament 

Una vuitentena de persones impedeixen un desnonament a Montcada i Reixac 

Paralització d'un nou desnonament a Badalona 

La CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i la detenció d'una família a Nou Barris 

Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes 

Habitatge: qüestió d'estat 

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament 

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop 

La lluita contra els desnonaments 

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge  
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid