Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa de la terra
El GOB acusa el PP del desori urbanístic i la desprotecció del territori
18/02/2012 Territori
Gob Gob
Segons el Grup Ornitològic Balerar (GOB), el Partit Popular (PP) ha està impulsant la desregulació urbanística i la desprotecció del territori a cops de decrets-llei. Per al GOB el text sobre la regulació urbanística aprovat ahir pel Consell de Govern balerar representa un atac directe a les tramitacions urbanístiques establertes per la normativa vigent, i un retrocés en la protecció del territori davant l'urbanisme salvatge que ha marcat el desenvolupament econòmic i el deteriorament ecològic de Mallorca.

En aquest sentit el GOB recorda que el Defensor del Pueblo, arran d'una denúncia feta per l'entitat en relació als decrets-llei amb efectes urbanístics impulsats durant la passada legislatura, va emetre un informe en què manifestava que havia advertit a les Corts Generals de la pràctica preocupant per part dels poders públics, de la utilització de figures com els decrets-llei en matèries com l'ordenació territorial, urbanística i ambiental, que alteren la normativa establerta i els processos administratius habituals en ordenació del territori i urbanisme i conculquen el dret a la participació ciutadana en els processos de presa de decisions que afecten al territori.

Recordem que el GOB també ha participat recentment en una mobilització perquè no es construeixi un hotel de 1.200 places a la Ràpita, a Campos, donant suport la plataforma Salvem sa Ràpita!, que fa pocs dies va lliurar 16.489 signatures en contra del projecte a la Conselleria de Turisme del Govern. Fa uns tres mesos que es va iniciar la recollida de suports a través de la pàgina web Actuable, i de llavors ençà està dins el Top Ten de la web a tot l'Estat. S'ha convertit en una de les campanyes de més èxit a les Illes Balears.

FONT:
Tribuna Mallorca
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid