Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP balear exclou el GOB del Consell Econòmic i Social

En el seu lloc es col·loca una persona “de confiança”, sense haver-ho consultat amb les entitats del protecció del medi ambient a les que pretesament ha de representar. El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)  demana a Bauzá que rectifiqui i compleixi la Llei.
 
En la darrera reunió del Consell Balear es va acordà el cessament i nomenament de determinats membres del Consell Econòmic i Social (CES). Entre ells, destaca el cessament de Macià Blàzquez com a representant de les organitzacions de protecció del medi ambient i expresident del GOB. En el seu lloc, i sense consultar les organitzacions socials més rellevants en la matèria, va nomenar Lluís Vallcaneras, una persona gens representativa de les entitats de protecció del medi ambient, però propera als òrgans del Partit Popular.

20/10/2011 15:50 Territori
És per aquesta raó que el GOB,  denuncia la manca de capacitat de diàleg, l’autoritarisme i l’esperit censor del Govern Bauzá, que incompleix la Llei del CES i imposa a dit un pretès representant del món conservacionista sense haver fet absolutament cap consulta a les entitats representatives. Com a nota curiosa, l’any 2003 el Govern Matas ja va fer una jugada similar, imposant el mateix representant que ara, si bé almanco va tenir el “detall” de demanar-ne opinió a les entitats (que, això sí, tot i la nostra disconformitat, vérem com el nomenament es va fer igualment).

El fins ara representant, ex-president del GOB i membre de la SHNB, havia promogut la presentació de queixes per la manca de transparència de l'anterior govern Antich, arran de l'aprovació de lleis i decrets-llei d'importància territorial sense haver possibilitat la tasca supervisora i propositiva del CES.

L'espai de debat públic del CES podria servir per fer més transparent l'acció del govern, alhora que possibilitàs expressions de desacord amb els procediments poc democràtics. Des del GOB lamentam aquesta decisió del Govern Bauzá, ja que consideram que l'eliminació d'una vertadera oposició representada per l'ecologisme al CES empobreix els òrgans democràtics de representació ciutadana.
 
En aquesta línia, el GOB reclama al president Bauzá que rectifiqui i compleixi el que estableix la Llei del CES, que consulti les entitats de protecció del medi ambient i respecti la seva proposta de representant.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid