Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El GOB denuncia un abocador a una zona protegida de Santanyí

La companyia hotelera Iberostar n’és la responsable segons el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)

L'entitat ecologista ha denunciat l’existència d’un abocador il·legal dins una zona protegida del terme de Santanyí qualificada coma Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI). Aquest femer s’ubica dins una zona boscosa de pinar i garriga d’alt valor ecològic del litoral santanyiner i per això es troba protegit per la Llei d’Espais Naturals. A més a més, es troba situada a escassos metres del Parc Natural de Mondragó. El GOB qualifica els fets greus pel fet de situar-se a un espai protegit i al llindar d’un Parc Natural que rep milers de visitants.

06/10/2011 07:43 Territori
A més a més, ho considera d’una imprudència molt greu pel fet de dipositar residus inflamables (plàstics, pots de pintura, palets, mobles, restes de podes...) dins una zona forestal amb risc d’incendi. Després d’un estiu d’incendis reiterats arreu de l’illa  pensa que no s’haurien de permetre il·legalitats ni imprudències com aquesta baix cap concepte. 
 
La companyia Iberostar assegura a la seva web que la seva filosofia es basa en el respecte pel medi ambient: “la recuperación de la flora autoctona” o “el tratamiento de residuos responsable y respetuoso con la naturaleza”. No és el cas, com a mínim, de l’establiment Hotel Iberostar Cala Barca, que regenta la companyia a la zona costanera coneguda com Sa Barca Trencada.
 
La denúncia  ha estat remesa al SEPRONA, la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Santanyí.
 
Santanyí és el municipi mallorquí més meridional de l'illa. Pertany a la comarca del migjorn
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid