Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El GOB denuncia un acord anterior a les eleccions per a construir el parc temàtic

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha donat a conèixer un informe financer elaborat per l’auditor Bille & Buch-Andersen A.S sobre el promotor del Parc d’Atraccions de Campos Theme Park Group ApS.
 
El document està datat d’abans de les eleccions autonòmiques (12 de maig 2011) i deixa en evidència al president Bauzà, al seu Govern i als propis promotors, però sobretot mostra com es fan alguns dels grans negocis especulatius a Mallorca: negociant-ne directament les condicions amb alguns dirigents polítics. Aquest informe de 14 pàgines posa de manifest que algú de l’entorn del PP hauria negociat el projecte amb els promotors i, a més a més, els hauria assegurat que, si al maig de 2011 el PP guanyava les eleccions, el projecte tiraria endavant, mitjançant un favor urbanístic.

 

01/11/2011 01:51 Territori
L’informe publicita la inversió d’aquesta operació immobiliària i braveja de tenir pactada una llei ad hoc que eximirà l’empresa de complir la legislació, apecte que li proporcionarà una plusvàlua gràcies a la requalificació d'ús agrícola a comercial dels 1.100.000 m2 (110 hectàrees) sobre els que TPG té una opció de compra: “L'empresa està a l'espera de les properes eleccions a Mallorca el maig del 2011, a partir de les quals està planificat un projecte de llei dissenyat per a requalificar terrenys agrícoles en comercials.” El document insisteix en això i, a més, hi posa data: “S'espera que les propostes de projecte de llei o d'exempció estiguin acabades a finals de 2011, i l'aprovació a principis / mitjans de 2012.”

El Conseller Carlos Delgado va afirmar la setmana passada que “Parecen gente seria”. Segons el GOB, per si algú en tenia dubtes, l'informe financer, assenyala quins són els objectius de la companyia, l’especulació pura i dura: "L'objectiu de la companyia és aconseguir reclassificar les terres agrícoles per a l'ús d'un parc d'atraccions temàtic d'aproximadament 500.000 m2. La Companyia té l'opció de 1.100.000 m2 de sòl a Mallorca, a la ciutat de Campos, i aquesta mida és, per tant, una oportunitat per establir un parc aquàtic, hotels, centres comercials, i altres activitats similars.”. Sembla idò, assenyala el GOB, que el parc d’atraccions sols és la meitat del projecte, mentre que l’altra meitat tendria usos hotelers, centres comercials i altres activitats. Les contrapartides són desconegudes. Per al GOB, alguns paràgrafs són propis d'un Manual del bon especulador: "Una reclassificació d'ús agrícola a sòl comercial produirà un augment considerable del valor dels 1.100.000 m2".

L'informe desvetlla que la situació financera de Theme Park Group ApS està absolutament condicionada als favors urbanístics de la nova administració: “El resultat de l'any es considera satisfactori, ja que la voluntat política és implementar el projecte.” Tot i la “voluntat política” la solvència de la companyia sembla nefasta: “L'empresa ha perdut per damunt del 50% del seu capital i per la Llei d'Empreses Públiques i Privades § 119, d'aquí a 6 mesos, l'administració ha d'explicar la situació financera de la companyia als accionistes, i les propostes de mesures que s'han de prendre, que pot incloure la dissolució.”

Per al GOB, l’empresa haurà d’explicar algunes coses als seus accionistes i el Govern haurà d’explicar als ciutadans per què ajuda els especuladors mentre fa retallades socials i ambientals sense precedents. Aquesta publicitat, segons l’organització ecologista, mostra propòsits de corrupció per afavorir uns especuladors que volen convertir Mallorca en un "solar" per jugar-hi al "Monopoly", com fan amb les hipoteques, els aliments o l'Estat del Benestar. El llenguatge categòric de B&B-A, per al GOB, és insultant per a la democràcia balear i desvetlla els entramats políticoempresarials del govern Bauzá. L’informe està disponible a internet en danès i ha estat traduït expressament per al GOB per una persona nadiua.
 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid