Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Funció Pública
Actes a favor de la llengua a Manacor i Inca

El proper divendres, a les 20.30 h, al  Teatre de Manacor i el dijous, 16 de febrer, a les 20.30 hores, al Casal de Cultura d’Inca

09/02/2012 Llengua
L’Obra Cultural Balear (OCB) i el Consell de la Societat Civil de Mallorca organitzaran un acte a Manacor i un altre a Inca a favor de la llengua catalana. Sota el títol “Vine a dir sí a la nostra llengua”, la finalitat de les dues activitats és donar a conèixer de primera mà la política, contrària a la llengua pròpia, del Govern Bauzá.

Els actes donaran una especial importància a la reforma de la Llei de Funció Pública, que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística. Seran els primers d’una sèrie de mobilitzacions que organitzaran les entitats per demanar la retirada d’aquest avantprojecte i per exigir a les institucions un canvi en la seva política lingüística.

Els dos comptaran amb les intervencions de Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear, i de Bartomeu Colom, professor de Dret Administratiu de la UIB, que faran una anàlisi i una valoració crítica de l’actual política lingüística de l’executiu.

L’Obra Cultural Balear recorda que els ciutadans i les entitats de les Illes Balears han presentat més de 12.000 al•legacions defensant la retirada de l’avantprojecte del Govern, una quantitat que no té precedents amb cap altra norma del període autonòmic. Aquest fet, segons l’entitat, hauria de provocar una reflexió per part de l’executiu, amb la consegüent retirada de la proposta i el retorn al consens en matèria de llengua que va suposar l’aprovació per unanimitat de la Llei de Normalització Lingüística. Un consens que, per a l'OCB, hauria de presidir totes les accions de l'executiu en tot allò que fa referència a la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid