Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH aconsegueix ajornar un desnonament a Salt

S'havia de fer efectiu ahir al matí i s'ha ajornat fins al 23 de març

24/01/2012 Drets i Llibertats
La mediació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona ha fet possible l'ajornament del desnonament previst per ahir al matí. Els afectats era una família de Salt (Gironès) amb un nadó i un nen de 2 anys.

La família, assessorada per la PAH, va demanar a Serveis Socials que enviés un informe al jutjat que porta el cas, i així ho van fer. El text argumentava que la família no té a on anar a viure i demanava que es posposés el desnonament.

D'altra banda, el proper ple de l'Ajuntament  Salt tractarà  una pregunta sobre l'actuació de l'equip de govern fins avui per donar resposta a la moció aprovada al novembre passat on es va declarar la població de Salt lliure de desnonaments. Independents per Salt és qui farà la pregunta.

El procediment d'execució hipotecària va ser engegat per la Caja de Ahorros Monte de Piedad de Madrid, entitat amb la qual el matrimoni té el contracte hipotecari. Bartal, assessorat per la PAH de Girona, va demanar a Serveis Socials que s'enviés un informe al jutjat que porta el cas. Aquest text, que Serveis Socials va enviar per fax al jutjat el 16 de desembre passat, explica que la família no té lloc on anar a viure, que s'està buscant una solució i, per aquestes raons, sol·licita que es posposi el desnonament que estava previst per avui.

La PAH recorda que la llei preveu que Serveis Socials puguin realitzar aquesta mena d'informes dirigits directament al jutge del procediment demanant que el desnonament sigui posposat. Però als Serveis Socials municipals aquesta mesura "no està generalitzada ni protocol·litzada degudament", segons denuncia la Plataforma.

A més a més, la PAH argumenta que a altres ciutats com Barcelona, Terrassa o Sabadell ja s'han creat "mecanismes de coordinació" entre els ajuntaments i els afectats.

La Plataforma també recorda que durant el darrer ple de l'Ajuntament de Girona, CiU i PP van votar en contra de la creació d'una taula per coordinar solucions sobre el "drama" dels desnonaments i la "greu injustícia" d'unes lleis hipotecàries "pensades perquè les entitats bancàries aconsegueixin el màxim benefici mentre s'abandona la ciutadania". ICV, la CUP i PSC, en canvi, hi van votar a favor.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha subratllat que continua lluitant perquè les administracions afrontin les seves "respectives responsabilitats", per aconseguir que s'aprovi la dació en pagament retroactiva, i perquè "s'aturin ja tots els desnonaments i es pactin lloguers socials".

La propera acció de la PAH tindrà lloc aquest dijous a les deu del matí a la plaça Marquès de Camps de Girona. Acompanyarà al BBVA i a BANKIA cinc persones de les comarques gironines que pateixen "malalties molt greus". D'aquesta manera, demanaran al BBVA i a BANKIA que aprovin "de forma immediata" la dació en pagament i un lloguer social per aquests casos, i així donar "la possibilitat a aquestes persones d'afrontar les greus malalties que passen amb la tranquil·litat necessària".

La PAH Girona es reuneix cada divendres a les set de la tarda al Centre Cívic Santa Eugènia de Girona


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid