Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
Afectats per la hipoteca irrompen a l'Ajuntament de Girona

Van voler demanar explicacions després que el ple rebutgés crear una oficina d'intermediació hipotecària

20/01/2012 Drets i Llibertats
Un grup d'activistes convocats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona va irrompre dimarts passat a l'Ajuntament de Girona després que el ple rebutgés la moció presentada per ICV-EUiA i amb el suport de la CUP que demanava la creació d'una oficina d'intermediació hipotecària per fer front a les situacions de desnonament i per garantir el dret a l'habitatge.

Els activistes a favor del dret a l'habitatge van registrar una queixa davant el Defensor de la Ciutadania de Girona reclamant més fermesa de l'ajuntament davant els desnonaments. El defensor, Ramon Llorente, va confessar estar preocupat per les conseqüències socials dels desnonaments. Tot seguit van entrar a l'Ajuntament exigint reunir-se amb el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, que els va haver de rebre a la mateixa sala de plens del consistori. Els protestants li van demanar explicacions per la poca implicació de l'Ajuntament en la problemàtica dels desnonaments.

Segons recull El Punt Avui, la portaveu de la plataforma Marta Afuera li va demanar que “no negociï amb els bancs en nom seu sense saber les seves necessitats” ja que temen que el regidor busqui renegociar el deute, una possibilitat que no veuen com una possibilitat real i aposten més per un lloguer social. Tampoc veuen de bon ull la possibilitat que el consistori pugui adquirir algun pis i recorden la necessitat d'obrir la via de la dació en pagament.

Berloso va garantir que “estem amb negociacions en diverses entitats bancàries per buscar solucions”. A més, va recordar als presents que davant de casos urgents es dirigeixin als serveis socials per tractar els casos concrets.
Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid