Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La campanya contra els desnonaments s'intensifica amb la reocupació d'habitatges buits

Reocupar els habitatges buits que estan en mans d'entitats financeres per culpa d'execucions hipotecàries. Aquesta és la nova campanya que ha iniciat de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) amb l'esperanç que marqui "un punt d'inflexió".

La iniciativa sorgeix per fer front als nous escenaris amb "noves i millors estratègies" i es practicarà en aquells casos en què les concentracions ciutadanes no aconsegueixin paralitzar els desallotjaments. Així, la PAH donarà suport i cobertura a les famílies perquè no es quedin al carrer i reocupin els habitatges dels quals han estat expulsats.

06/09/2011 10:30 Drets i Llibertats
L'objectiu, segons indicat la plataforma, és triple: recuperar la funció social d'una habitatge buit per garantir que la família no quedi al carrer, aguditzar la pressió sobre les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament i forçar les administracions públiques a adoptar d'una vegada per totes les mesures necessàries per garantir el dret a un habitatge.

La campanya es titula "Obra Social la PAH" i neix per fer efectiu el dret a un habitatge digne recollit en l'article 47 de la CE, l'article 25 de la Declaració Universal dels DDHH i en l'article 11 del PIDESC (Pacte Internacional de Drets Econòmics Socials i Culturals) i vulnerat per l'estat espanyol.

La PAH ha decidit emprendre aquesta nova via després de dos anys i mig de feina en què ha fet "tot el possible" per frenar els desnonaments. Així, admet que "davant d'una llei injusta que permet a les entitats financeres fer fora les famílies de casa al mateix temps que els segueix reclamant bona part del deute de per vida, hem esgotat les vies judicials i administratives per defensar els drets més bàsics". Amb tot, remarca que tot aquest esforç "no ha estat en va" i assegura que s'han aconseguit "petites grans victòries" com ara dacions en pagament, posposar desenes de desnonaments, famílies reallotjades en règim de lloguer assequible i desenes de mocions d'ajuntaments que s'han sumat a l'exigència de canviar la llei.

Malgrat tot, l'onada de desnonaments segueix fent-se gran i la situació és cada cop més dramàtica, "d'autèntica emergència habitacional". "Davant d'un Estat fallit incapaç de garantir els drets més elementals i de tallar la sagnia de desallotjaments que es produeixen cada dia (més de 240 a tot l'Estat), davant uns poders públics que anteposen els beneficis de la banca a la solvència i supervivència de les persones, davant l'actuació antidemocràtica i caciquil de PSOE i PP que bloquegen a la taula del Congrés la ILP sobre dació en pagament retroactiva, moratòria de desnonaments i lloguer social promoguda entre altres organitzacions per la PAH i davant els nous dispositius que pretenen desactivar les concentracions ciutadanes contra els desnonaments", la PAH avisa que "ni les multes, ni les sancions administratives, ni l'intent de criminizalización del moviment, ni les dates obertes emeses per alguns jutges amb l'objectiu d'impedir les concentracions, ni les actuacions policials que a traïció es presenten hores abans de l'establerta pel jutge per fer efectiu el desnonament, aconseguiran aturar el moviment ni fer callar les nostres veus".

{youtube}G0CXPH164Lg{/youtube}

Per saber-ne més:

Un testimoni del desnonament d'ahir al barri del Clot

Càrregues policials amb una persona ferida en un desnonament al barri del Clot de Barcelona 

La CUP inicia una recollida de signatures per declarar Santa Perpètua lliure de desnonaments 

 

 

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic  

Concentració per evitar un desnonament a Vic 

La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona 

La CUP de Sabadell fa una crida per aturar un desnonament 

Una vuitentena de persones impedeixen un desnonament a Montcada i Reixac 

Paralització d'un nou desnonament a Badalona 

La CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i la detenció d'una família a Nou Barris 

Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes 

Habitatge: qüestió d'estat 

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament 

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop 

La lluita contra els desnonaments 

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge  
 
 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid