Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions
Milers de de funcionaris es concentren contra les retallades

Els sindicats insisteixen que la retallada de més d'un 10% de la massa salarial és "inacceptable"

14/12/2011 Laboral
Milers de persones s'han concentrat aquest dimecres en protesta per les retallades a la funció pública i en defensa dels serveis públics. Convocades pels sindicats IAC (que aplega CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF, FTC i USTEC-STEs), UGT, CGT i CCOO els protestants s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la Plaça Pompeu Fabra de Girona, a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, a la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona i a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa.

Els sindicats consideren que la nova onada de retallades proposada pel Govern "és un nou atac als serveis públics i les condicions dels seus treballadors". CCOO, UGT i IAC reiteren la seva voluntat negociadora però denuncien que no observen la mateixa voluntat en l'administració. Les reunions entre les dues parts segueixen. Es van reunir dimarts i es tornaran a reunir dijous.

De les 19 mesures que el Govern ha posat sobre la taula els sindicats demanen unitàriament la retirada del punt 1, és a dir cap pèrdua de llocs de treball, que l'administració no accepta. A més, denuncien no saber quina quantificació per persona té la pèrdua de salari en els complements específics de les pagues i han proposat llista alternativa de racionalització del dèficit, com ara jubilacions, recuperació impostos, limitar dietes, impedir externalitzacions, limitació pagaments extraordinaris i altres. L'administració encara no ha respost a cap de les alternatives plantejades. El que sí que deixen clar els sindicats, però, és que la retallada de més d'un 10% de la massa salarial és "inacceptable".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid