Concentracions
Milers de de funcionaris es concentren contra les retallades

Els sindicats insisteixen que la retallada de més d'un 10% de la massa salarial és "inacceptable"

14/12/2011 Laboral
Milers de persones s'han concentrat aquest dimecres en protesta per les retallades a la funció pública i en defensa dels serveis públics. Convocades pels sindicats IAC (que aplega CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF, FTC i USTEC-STEs), UGT, CGT i CCOO els protestants s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la Plaça Pompeu Fabra de Girona, a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, a la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona i a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa.

Els sindicats consideren que la nova onada de retallades proposada pel Govern "és un nou atac als serveis públics i les condicions dels seus treballadors". CCOO, UGT i IAC reiteren la seva voluntat negociadora però denuncien que no observen la mateixa voluntat en l'administració. Les reunions entre les dues parts segueixen. Es van reunir dimarts i es tornaran a reunir dijous.

De les 19 mesures que el Govern ha posat sobre la taula els sindicats demanen unitàriament la retirada del punt 1, és a dir cap pèrdua de llocs de treball, que l'administració no accepta. A més, denuncien no saber quina quantificació per persona té la pèrdua de salari en els complements específics de les pagues i han proposat llista alternativa de racionalització del dèficit, com ara jubilacions, recuperació impostos, limitar dietes, impedir externalitzacions, limitació pagaments extraordinaris i altres. L'administració encara no ha respost a cap de les alternatives plantejades. El que sí que deixen clar els sindicats, però, és que la retallada de més d'un 10% de la massa salarial és "inacceptable".