Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sector públic
Reduir els sous dels alts càrrecs permetria estalviar l’equivalent a tota la retallada

La UGT proposa fixar un salari màxim interprofessional públic de 5.000 euros bruts mensuals

02/12/2011 Laboral
Aquest dijous es va celebrar la segona reunió de la Mesa General del Sector Públic entre Govern i sindicats. Segons han difós els sindicats, el Govern preveu estalviar prop de 860 milions d'euros amb les mesures presentades.

En el marc de la negociació, però, els sindicats (CCOO, UGT i IAC) van presentar una proposta alternativa que permetria estalviar la mateixa quantitat de diners: fixar un salari màxim interprofessional públic de 5.000 euros bruts mensuals. La proposta, iniciativa de la UGT, afectaria càrrecs polítics de lliure designació, personal directiu i alts càrrecs -que són menys del 3% del total del personal públic- i comportaria un estalvi de més de 800 milions d'euros.

“No hi ha privilegis, hi ha cúpules privilegiades”Segons ha explicat el responsable de la Federació de Serveis Públics de la UGT Xavier Cases, es tracta d’una proposta “novedosa” i “absolutament pionera” que “vol evidenciar que realment no hi ha privilegis al conjunt global, sinó que hi ha cúpules privilegiades”. Per Cases, els destinataris de la mesura “estan cobrant quatre vegades més que el que cobra la mitjana de treballadors públics”. “Ho conisiderem una frivolitat en aquests moments de crisi. Ens demanen un esforç doncs aquí el tenen“, ha sentenciat.

“L’administració pública més prima de tot l’Estat”


Cases ha denunciat que l’adminsitració pública catalana “és la més prima de tot l’Estat” i en aquest sentit ha reivindicat que la proposta del salari màxim evitaria més acomiadaments. “Algú l’ha de defensar d’una vegada per totes”, ha etzibat. Per Cases, els alts càrrecs a qui va dirigida la proposta “són justament els que diuen que la resta de treballadors som uns privilegiats”. "Ja els donaria per arribar a finals de mes i pagar la hipoteca”, ha ironitzat. I ha afegit:

Manifestació el 14 de desembre


CCOO, UGT i IAC, els tres sindicats majoritaris de la funció pública, han convocat una manifestació pel proper 14 de desembre per rebutjar les noves retallades anunciades pel Govern. La protesta se celebrarà de forma simultània a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Els sindicats ho van acordar ahir dijous en la reunió mantinguda per consensuar una posició conjunta en la mesa de negociació del sector.
Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid