Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Escola Valenciana demana a Educació que elimini les barreres per estudiar català

L'entitat vol que la conselleria aclareixi si es potenciarà el plurilingüisme sense suprimir les línies en valencià

05/12/2011 Llengua
Escola Valenciana ha demanat aquest dilluns a la secretària d'Educació, Auxiliadora Hernández, que confirmi si es potenciarà el plurlingüisme sense suprimir les línies en valencià. Representants de l'entitat s'han reunit amb la conselleria d'Educació per demanar-li que elimini les barreres per estudiar en català al País Valencià.

En el centre del debat hi ha hagut no només la negociació del decret sobre plurilingüisme sinó també la catalogació dels llocs de treball de secundària, l'obertura de noves línies en valencià i la campanya de matriculació 2012.

En el marc de la negociació del model plurilingüe l'entitat cívica ha explicat a la conselleria que cal dir obertament als 230.000 alumnes que estudien en valencià que el mes d'abril podran continuar triant els programes d'ensenyament en valencià i immersió lingüística

A més, Escola Valenciana ha demanat el desbloqueig de la matriculació en valencià. "Volem que es complisca l'article 6.2 i que qualsevol que ho demane tinga ensenyament en valencià", han explicat. L'entitat cívica ha recordat que és "incoherent" que es posen barreres a les famílies quen volen que els seus fills estudien en valencià perquè segons els propis estudis de la conselleria són els programes que millors resultats donen.

Així, l'entitat ha recordat que el seu document de consens insta a millorar els programes d'incorporació progressiva o línies en castellà perquè actualment no assoleixen els objectius de capacitar els alumnes en les dues llengües oficials i com a mínim una llengua estrangera.

Escola Valenciana també ha demanat un acord concret pel que fa a la catalogació de llocs de treball de secundària, és a dir, que els professors hagen de d'acreditar coneixements de valencià per a poder exercir la docència. L'entitat cívica ha afirmat que hi ha una posició de consens amb el sindicats i que la conselleria ha mostrat una opinió favorable al respecte. "Estem en condicions d'avançar un acord concret abans del 2012", han afirmat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid