Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua arriba al País Valencià

Aquest cap de setmana, la ciutat de Gandia (Safor) acull els primers actes. Al Principat  passarà per la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), Artés (Bages), Argentona (Maresme), Vallromanes (Vallès Oriental) i l’Alt Camp.
 
Per setzè any consecutiu, i sota l’impuls d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el Correllengua al País Valencià torna a posar-se en funcionament. Si al Principat és Joan Oliver la figura homenatjada, a terres valencianes es recorden les figures d’Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner, en el centenari del seu naixement.

23/09/2011 03:45 Llengua
Ambdós autors són considerats elements cabdals de les lletres valencianes i dos treballadors incansables per a la divulgació de la llengua. Serà la vila de Gandia (la Safor) l’encarregada de donar el tret de sortida al Correllengua valencià amb una jornada de dissabte 24 de setembre plena d’activitat.  
 
A partir de les 19h es podrà gaudir a la Plaça del Rei en Jaume I de la Trobada de Cultura Popular, amb la presència de dimonis, dolçainers, tabalers i dansaires. A continuació es procedirà a la tradicional Cercavila pel centre de la ciutat fins a la Plaça del Prado, on l’escriptor Josep Piera llegiràel Manifest d’aquesta edició. La jornada acabarà amb un sopar de germanor a la mateixa Plaça i amb l’actuació dels grups Xerinola, King Kong Boy, Desgavell i Eina.
 
cll_alt_camp_1Al Principat, ja fa setmanes que el Correllengua ha començat a caminar i aquest proper cap de setmana no serà una excepció. A La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) i de la mà del Casal Estel Roig, s’ha organitzat un ampli ventall d’actes que s’inicien el divendres 23 amb una xerrada de l’historiador Toni Rico sobre "La qüestió Nacional i Territorial dels Països Catalans". El dissabte està reservat a les activitats de carrer, repartits en dos àmbits: pel matí, la plaça Major acollirà actes destinats a la mainada (xocolatada i pintada de dibuixos) i per la tarda el Passeig serà el marc escollit per la resta d’activitats, entre les que destaca l’actuació dels bastoners del Casal Estel Roig, del grup de folk Traspassacs i del grup La Puça Diatònica.

Artés (Bages) també viurà una jornada doble de celebracions. El dissabte 23 es reserva a una audició de Sardanes amb la Cobla Sant Jordi, al Parc de Can Crusellas a partir de les 18:30h. El mateix indret acollirà els actes de diumenge, amb una cercavila i berenar que escalfarà motors per a l’actuació del cantautor Cesk Freixas, a partir de les 19:30h.La vila de Vallromanes (el Vallès Oriental) celebrarà els actes del Correllengua amb una representació teatral de l’obra de Josep Maria de Sagarra, La Rambla de les Floristes, a càrrec de la companyia Teatre pels Descosits. L’acte serà el diumenge 25 al Casal de la vila, a partir de les 19h.

Com ja és habitual, la comarca de l’Alt Camp celebra un Correllengua que agrupa diferents entitats de la comarca a l’entorn de la caminada popular a Miramar. Aquest any no és una excepció i els participants sortiran a les 8:30h del Pati de Valls cap al poble de Miramar, on al migdia s’hi ha organitzat tot un seguit d’actes: animació infantil, ballada d’elements tradicionals, una arrossada popular i el concert del grup Betzuca, que clourà els actes.

Finalment, Argentona (el Maresme) inicia el seu Correllengua aquest cap de setmana, amb activitats que s’allargaran fins al 22 d’octubre. Concretament aquest dissabte a les 19h es dóna el tret de sortida amb la inauguració al Saló de Pedra de l’exposició "Realitat i vitalitat de la llengua catana" i que servirà de preàmbul a la Taula rodona amb els editors maresmencs Joan Pannon, Jordi Solé i Joan Maluquer. Durant la setmana entrant, el mateix espai acollirà d’altres xerrades, com la de Vicent Partal (dilluns, 20h) o un col·loqui sobre l’impacte de la Viquipèdia (dimecres, 19:30h).

Per saber en detall els horaris i la descripció dels actes no dubteu i consulteu l’agenda al web de la CAL. La setmana vinent serà el torn de les viles de Castellar del Vallès (Vallès Occidental) i de nou Argentona (Maresme).  
 
Per saber-ne més
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid