Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assemblea Nacional
La CUP acorda començar a debatre el seu futur

La mirada esta posada a l'Assemblea Nacional del març que ve, on la formacio confirmarà si concorre a les autonòmiques del 2014

28/11/2011 Política
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha acordat començar a debatre el seu futur. El Consell Polític de l'organització, l'òrgan format per representants de les assemblees de tot el país, va decidir en una reunió dissabte passat a Montblanc començar a debatre els continguts de la propera Assemblea Nacional, que abordarà qüestions organitzatives i també tàctiques, com concórrer a les eleccions autonòmiques del 2014.

Aquest dissabte a Montblanc es va posar fil a l'agulla al debat que culminarà el març que ve amb la celebració de l'Assemblea Nacional. Fins llavors, les diferents assembles locals i territorials debatran els punts per tal d'arribar a consensos amb l'objecitu de sortir de la cita del març amb una organització més forta i cohesionada que doni una major resposta al seu creixement i als seus reptes polítics.

Una alternativa a la política "responsable de la crisi"

Segons membres de la CUP al Camp de Tarragona, que aquest dissabte van acollir el Consell Polític, “estem inventant noves formes d'organització política totalment allunyades dels partits polítics tradicionals i ho estem fent amb capacitat per obtenir representació a les institucions”. És per això que la formació es proposa plantar cara als partits polítics, a qui veu "responsables de la crisi social, política i econòmica actual perquè no volen parar els peus als mercats i les empreses que han mentit i saquejat les butxaques dels ciutadans i les administracions".

D'aquesta manera, la CUP es presenta com una alternativa que aposta per "rebel·lar-se, amb les lleis que faci falta, contra els responsables directes de la crisi econòmica i financera, que han dut milions de persones a la pobresa i la marginació".

La CUP supera en nombre de regidors a ERC en els 73 municipis on es va presentar


La CUP va obtenir un gran creixement en nombre de candidatures i regidors a les darreres eleccions municipals. Un creixement que és el que ara l'empeny a assumir nous reptes i a adaptar-se organitzativament. La CUP es va presentar a un total de 73 municipis catalans a les eleccions del pasat 22 de maig, arribant a més de 2,8 milions d’electors. Aquest dilluns el regidor de la CUP a Molins de Rei Àlex Maymó ha divulgat unes dades que constaten que la CUP va tenir a veure en la davallada d’ERC fins al punt que va superar els republicans en nombre de regidors als 73 municipis on es va presentar.

Així, als 73 municipis la CUP disposa de 100 regidors, mentre que ERC de 93 i SI de 2. Al conjunt de Catalunya, ERC va obtenir un total de 1.384 regidors i SI 48.

Maymó conclou que "el comportament electoral d’ERC en aquests 73 municipis ha estat pitjor que en el global però en aquests municipis ha crescut l’independentisme malgrat que en el global de Catalunya s’han perdut vots i regidors/es respecte al 2007". Així, ERC ha perdut 49.197 vots -respecte el 2007- als 73 municipis on es va presentar la CUP. En canvi, allà on no es va presentar la candidatura rupturista en van perdre 28.62.

Maymó afirma que "ERC ha perdut més vots allà on es presentava la CUP però en la resta de municipis també han perdut vots i en concret han perdut igualment un 13,45% del suport electoral". En els 73 municipis estudiats, ERC ha passat d’un suport electoral del 8,83% al 5,57%. El regidor independentista puntualitza: "Si apliquem una davallada del 13,45 % al suport electoral del 8,83% obtingut el 2007 ens donaria com a resultat un suport electoral del 7,64%. Aquest hauria estat el resultat d’ERC en aquests 73 municipis si la CUP no s’hagués presentat". Un 7,64% voldria dir 116.357 vots quan en realitat n'han aconseguit 84.757 vots amb la presència de la CUP. Per tant, apunta Maymó, "l’efecte CUP ha fet perdre 31.600 vots a ERC en aquests municipis", mentre que "la CUP en aquests municipis ha incrementat els seus vots en 39.797 vots respecte el 2007", més els 17.165 vots obtinguts per SI en aquests municipis.

Per tot plegat, Maymó conclou que "de forma global sí que s’ha notat de forma clara la presència de la CUP (i en menor mesura de SI) a l’hora de debilitar el suport electoral d’ERC".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid