Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP pren una decisió gens fàcil: no presentar-se a les següents eleccions autonòmiques

Per Alex Maymó, membre de la CUP de Molins. Publicat al seu bloc el 22 de juny de 2009.

Avui diumenge 21 de juny de 2009 s'ha celebrat a Girona l'Assemblea Nacional de la CUP i com era d'esperar el tema més esperat i controvertit ha estat la decisió de presentar-se o no a les properes eleccions autonòmiques del Principat. Les més de 300 persones acreditades com a militants de la CUP hem estat tot el dia debatent amb profunditat aquest i d'altres assumptes.

24/06/2009 09:34 Hemeroteca
Al final ha guanyat una esmena a la totalitat que defensava no presentar-se a les autonòmiques per tal de reforçar la CUP de cara a les properes eleccions municipals del 2011, prioritzant doncs de moment la feina a nivell municipal. Els resultats de la votació han estat:

161 vots a favor (51,4%)
148 vots en contra (47,3%)
4 abstencions (1,3%)
2 vots nuls

Tot i així la ratificació final del text de l'esmena a la totalitat ha estat votada de la següent manera:

200 vots a favor (69,4%)
53 vots en contra (18,4%)
35 abstencions (12,2%)

Jo personalment he votat a favor de l'esmena a la totalitat i per tant creia que no era el moment per presentar-nos a les eleccions autonòmiques. Sobre el resultat de l'assemblea vull fer les següents reflexions:
  • Tothom té clar que hem de presentar-nos a unes eleccions autonòmiques però ara segons una majoria encara no estem preparats i no tenim garanties raonables d'èxit.
  • La CUP no hem de caure en el parany de la política mediàtica i de marqueting que fan la resta de formacions polítiques perquè primer de tot no tenim als mitjans de comunicació a favor i el nostre ressò mediàtic és bastant limitat.
  • La millor manera què la gent ens conegui i que per tant ens puguin arribar a votar és ser present a més municipis, perquè amb la proximitat de la política municipal podem arribar molt més a la població. I per això és important ara prioritzar les eleccions municipals del 2011 i crèixer ordenadament arreu de la nació.
  • L'objectiu de la CUP a mig termini ha de ser tenir un suport electoral estable més o menys important que tingui un alt grau de compromís i politització i això s'aconsegueix amb el treball de base als municipis.
  • Necessitem doncs que la majoria dels nostres votants no canviïn el seu vot en funció de les actuacions d'altres partits, de variacions de la conjuntura o del que puguin dir els mitjans de comunicació.
  • Assolir aquest objectiu és una feina a mitjà termini i potser en alguns municipis ja està molt avançada però ens cal estar a molts més municipis i aconseguir tenir un teixit social de persones que no només ens votin sinó que es creguin els nostre projecte i que en la mesura del possible siguin persones que s'impliquin en l'esquerra independentista i/o en el teixit social del municipi i del país.
  • Quant tinguem aquesta feina més avançada ens podrem presentar sabent que malgrat el que facin altres partits o el què diguin els mitjans tenim assegurat un suport suficientment ampli com per treure un bon resultat.
  • En resum: crec què és molt millor esperar a treure un bon resultat al 2014 després de fer un bon creixement a les municipals del 2011 que no pas assolir diputats el 2010 per la conjuntura i després perdre'ls en les eleccions del 2014.
La veritat és que jo no confio que ara treguessim diputats al Parlament del Principat. Jo ho veig molt complicat. Sí tinc molt clar que en el cas que haguessim decidit presentar-nos hagués suposat dedicar massa esforços a aquest tema i deixar de banda en part la important tasca de preparar en condicions les properes eleccions municipals i sobretot "sentar" unes bases de consens amb la resta de l'esquerra independentista per garantir el màxim creixement de la CUP arreu del territori.

Qui militem a la CUP ja sabem que els recursos humans i materials que tenim son limitats i ara per ara seria incompatible compaginar els dos objectius (autonòmiques i municipals) si volem que els dos sortissin bé.

Segurament tots i totes desitjaríem presentar-nos a les autonòmiques i assolir representació i si ens deixéssim portar per les emocions segurament aquesta hauria estat la decissió però avui crec que ha estat important la decisió perquè hem apostat pel menys fàcil políticament parlant. La paciència i saber avançar pas a pas però sempre endavant crec que son dos coses molt importants en política i avui em sapigut fer-les importants.

Una cosa que si em preocupa és la divisió que hi hagut en aquest assumpte, quasi al 50%, ja que sempre hauríem de treballar per assolir el consens. Crec però que la opció de no presentar-se era més lògica de cara a no tensar la situació i m'alegro que s'hagi decidit això tot i que evidentment respecto als companys i companyes que defensaven el contrari.

Crec que no ha ajudat al debat la manca de consens que hi ha en alguns temes dins la CUP des de fa un temps i prova d'això ha estat que l'informe de gestió i el pressupost no han estat aprovats per l'Assemblea Nacional. El Secretariat Nacional (ampliament a favor de presentar-se) ha rebut un contundent toc d'atenció i haurien de reflexionar en aquest sentit.

Malgrat tot crec que ens hem de felicitar pel debat serè i constructiu que hem tingut avui a Girona i ara toca continuar treballant en els municipis per aconseguir un nou èxit a les eleccions municipals del 2011.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid