Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Navarro: "La CUP ha d'iniciar, ineludiblement, el debat de les autonòmiques catalanes de 2014"

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona i conseller del Consell Comarcal del Gironès, Jordi Navarro, considera que "la CUP ha d'iniciar, ineludiblement, el debat de les autonòmiques catalanes de 2014" ja que "ara convé fixar nous horitzons i seguir potenciant la Unitat Popular amb la finalitat de conformar un pol de ruptura".
 

En un article d'opinió publicat a Llibertat.cat, Navarro admet que  en l'Assemblea Nacional de la CUP on es va decidir no concórrer a les autonòmiques, "era dels que defensaven l'opció d'anar poc a poc, preparar a fons les municipals i deixar de banda, de moment, la participació a les autonòmiques principatines".

19/08/2011 12:49 Política

Una postura que aplaudeix: "L'encert de l'opció escollida s'ha fet evident. Assolir un centenar de regidors al principat i fer arrelar algunes assemblees al País Valencià es pot considerar un èxit", assegura.

En un article titulat "Reptes de la CUP (I)", el portaveu de la CUP de Girona argumenta que un cop "reforçats de les municipals" la tasca de les organitzacions rupturistes és mirar el futur, diu Navarro, un futur que segons ell passa per "consolidar la xarxa municipalista que s'ha creat amb molts esforços i sacrificis, i que té vincles i arrelaments sòlids entre diferents sectors populars de la societat catalana"; "apostar molt fort per potenciar la lluita al carrer i la capacitat de mobilització de l'organització", i "iniciar, ineludiblement, el debat de les autonòmiques catalanes de 2014, tenint també present la situació al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses".  

Navarro, però, reconeix que participar a les autonòmiques "té evidents perills" ja que la feina de la CUP i de l'esquerra independentista "no és ocupar un espai purament institucionalista". "De res serveix tenir diputats al Parlament si no hi ha una acció coordinada amb el carrer", sentencia. 

Bildu no és importable als Països Catalans

El també activista ambiental exposa quina seria la millor manera de concórrer a les eleccions, i descarta totalment les coalicions: "No sóc partidari de participar en coalicions sobiranistes transversals, farcides de freaks i il·luminats, perquè han demostrat un excés d'efimeritat". "Als Països Catalans no és importable l'experiència basca amb Bildu", conclou, defensant presentar-se sols amb el suport d'entitats i gent independent. Navarro assegur que "ara per ara un pol sobiranista és inviable i les diferències ideològiques en l'actual conjuntura dificulten avançar en aquest sentit".

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid