Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU aprova el cartipàs de Girona gràcies a dos pactes amb PP i PSC

 L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va aconseguir aquest dimarts aprovar el cartipàs de l'Ajuntament durant el mandat 2011-2015 gràcies als vots del PP i del PSC i en alguns casos d'ICV.

 

Puigdemont va aconseguir que la seva proposta avancés després de signar, a última hora, dos pactes per separat amb el PP i el PSC. En el discurs que va pronunciar en el Ple, el regidor de la CUP Jordi Navarro va posar en dubte que Puigdemont sigui l'alcalde "del canvi i del sobiranisme".

13/07/2011 20:01 Política

Navarro va denunciar que Puigdemont "en la primera votació del mandat ja s'ha aliat, d'una banda, amb el partit que ha estat governant els darrers 30 anys, i de l'altra, el partit més espanyolista d'aquest Ple". Irònicament, Navarro es va preguntar si acceptarien Puigdemont al club d'alcaldes independentistes "amb aquests companys de viatge".

Navarro va mostrar-se crític amb tots dos pactes, perquè segons va afirmar "tenen ben poc a veure amb el cartipàs que avui estem debatent i votant" i va lamentar que Puigdemont no s'hagi dignat a respondre la CUP sobre el plec de condicions per negociar el cartipàs que la formació va fer-li arribar la setmana passada.

"Suposem que ha trobat altres socis més còmodes, ja que nosaltres li demanàvem com a condició sacrificis com la rebaixa dels sous dels regidors", va expressar el portaveu. Navarro també va carregar contra la regidora del PSC Pia Bosch per haver pactat amb Puigdemont "privilegis exclusius" per al seu grup municipal, i per haver-se erigit, amb el permís del nou alcalde, com a cap de l'oposició, la qual cosa va considerar una "falta de respecte a la pluralitat de l'oposició municipal gironina i la ciutadania que es va expressar a les urnes".

Vot en contra de la CUP

Sobre la proposta de cartipàs, Jordi Navarro va justificar el vot majoritàriament en contra de la CUP perquè, segons el seu criteri, "no compleix uns mínims requisits d'austeritat i d'ètica democràtica". En aquest sentit, el portaveu va criticar aspectes com l'organigrama (que segons la CUP dóna poca importància a Medi Ambient, Participació Ciutadana i situa Urbanisme en l'àrea econòmica), que no s'hagin abaixat els sous dels regidors o l'augment dels càrrecs de confiança i la contractació d'un gerent.

Sobre aquesta darrera qüestió, Navarro va mostrar-se preocupat perquè "la contractació d'un gerent representa la importació de criteris empresarials, i obre la porta a un model de gestió pública privatitzant i gerencial".

 Per saber-ne més:

La CUP votarà en contra del cartipàs de Girona per la negativa de rebaixar els sous

La CUP demana a Puigdemont que faci pública la proposta de cartipàs 

Navarro: "Som aquí per donar veu als qui durant molts anys no n'han tingut" 

Els tres regidors de la CUP a Girona prenen avui posessió

Els regidors de la CUP a Girona renuncien al sou i als assessors

El TC ratifica definitivament el tercer regidor de la CUP a Girona

La CUP manté el tercer regidor a Girona 

ERC persisteix en reclamar el tercer regidor a la CUP de Girona 

Totes les notícies sobre el 22-M

La CUP es consolida com «l'alternativa necessària» 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid