Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els tres regidors de la CUP a Girona prenen avui posessió

Avui es constitueix l'Ajuntament de Girona, que compta amb tres representants de la CUP. Els tres futurs regidors ja han anunciat el sentit del seu vot, que vol ser un "toc d'atenció" a Puigdemont perquè entengui que comptarà amb una majoria "precària i feble", que l'obligarà a ser dialogant i cedir.
 
És la primera vegada que la formació tindrà representació al consistori gironí, un fet que el portaveu, Jordi Navarro, ha qualificat d'"històric i il·lusionant". El Ple d'investidura se celebrarà a la 1 del migdia al saló de Plens i s'ha instal·lat una pantalla al Teatre Municipal per tothom que vulgui seguir-lo.

01/07/2011 11:38 Política

El consistori gironí es constitueix amb unes setmanes de retard a conseqüència de la polèmica dels vots propiciada per ERC, partit que finalment s'ha quedat sense butaca a l'Ajuntament.

Els regidors de la CUP es votaran a si mateixos

La CUP ha anunciat que els tres regidors es votaran a si mateixos en la votació d'investidura, tal i com es va decidir en l'Assemblea d'Unitat Popular celebrada el passat 7 de juny al teatre del centre cívic de Sant Narcís. La CUP, que considera que aquesta és l'opció més coherent, vol que aquest vot esdevingui un toc d'atenció per al futur alcalde Carles Puigdemont, que segons Navarro, "ha d'entendre que compta amb una majoria precària i feble, que l'obligarà a ser dialogant i cedir". D'altra banda, la CUP ha volgut evitar l'abstenció, perquè es podria interpretar com un vot de confiança cap al nou govern de CiU. Segons Navarro, l'experiència dels darrers mesos a la Generalitat posa de manifest que les polítiques que pot dur a terme la federació nacionalista, "basades en les retallades", difereixen "molt" del seu model de ciutat.

Així, la CUP inicia un nou mandat amb molts reptes per davant. Durant les darreres setmanes ja ha anunciat algunes de les seves prioritats, com ara iniciar una reforma del ROM per tal que permeti intervenir la ciutadania i les entitats als Plens, impulsar mesures per tal que la ciutat deixi de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de Girona, o demanar que Girona es declari "ciutat per la diversitat sexual", en motiu del 28 de juny, dia internacional per a l'alliberament gai, lèsbic i transsexual. La CUP també ha reclamat que es convoqui pròximament el Fòrum Ciutadà sobre les obres del TAV, entre d'altres propostes.

Per saber-ne més:

Els regidors de la CUP a Girona renuncien al sou i als assessors

El TC ratifica definitivament el tercer regidor de la CUP a Girona

 

La CUP manté el tercer regidor a Girona 

ERC persisteix en reclamar el tercer regidor a la CUP de Girona 

Totes les notícies sobre el 22-M

La CUP es consolida com «l'alternativa necessària» 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid