Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ERC persisteix en reclamar el tercer regidor a la CUP de Girona

Malgrat tenir 80 apoderats a peu d'urna el dia de les eleccions, ERC no va pair la derrota electoral del 22-M, que va deixar-la fora del consistori gironí. Llavors va demanar un recompte de vots -deien que estaven només a dos vots d'aconseguir un regidor- que casualment encara els va deixar més lluny d'obtenir el regidor, que seria el tercer de la CUP.

Tot i això, ERC persisteix i ara ha recorregut la decisió de la Junta Electoral i caldrà esperar encara alguns dies més. La CUP ho considera una "agonia innecessària".

27/05/2011 12:47 Política
Després de diverses hores de recompte, analitzant tots els vots nuls de la ciutat de Girona mesa per mesa, l'escrutini realitzat va confirmar que el regidor que balla és per la CUP. 
 
Així, tot i que es van validar 3 vots d'Esquerra, també se'n van validar quasi 100 més, entre blancs i vots a altres candidatures, la qual cosa va fer augmentar el llindar del 5% que Esquerra necessita superar per obtenir representació.

Tot i això, l'acta d'escrutini realitzada ahir encara és provisional, ja que les candidatures tenen 24 hores per recórrer-la. Esquerra ja ha anunciat que ho farà, com també la CUP, que demanarà que els vots que ahir es van validar a favor d'Esquerra tornin a ser considerats nuls. Cal tenir en compte que un dels butlletes que es va adjudicar a Esquerra duia acompanyada, dins del sobre, una estampeta de l'Escrivà de Balaguer.

Així, en Jordi Navarro, alcaldable de la CUP, s'ha mostrat confiat de mantenir el tercer regidor, i Carles Bonaventura, el que serà el tercer regidor, ha qualificat aquest procés d'"agonia innecessària".

 

Per saber-ne més:

Totes les notícies sobre el 22-M

La CUP es consolida com «l'alternativa necessària» 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid