Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alumnes de Belles Arts de la UB contra la precarietat de la Facultat

Demanen es reestructuri el sistema del llistat de matriculació de cara al proper any, s'amplíin les places en oferta enguany, que per al proper any es contractin més docents, en benefici dels estudiants i del professorat, per tal de que es tingui en compte el seu esforç i coneixements. Puntualitzar que la Universitat de Barcelona (UB) és la única que ofereix l'ensenyament de Belles Arts al Principat.
L’Assemblea i el Consell d’Estudiants de la facultat de Belles Arts de la UB, per defensar  el dret a estudiar en condicions i en els anys que pertoquen, denunciem uns criteris d'ordre de matriculació que ometen,

02/10/2009 20:03 Educació

- el teu itinerari en la preferència d'assignació d'assignatures. El sistema ja no té en compte els prerrequisits, de manera que alumnes sense formació concreta poden optar a matèries pensades per gent amb coneixements específics;

- les notes de les assignatures cursades; que et,

- discriminen per haver-te deixat un assignatura al setembre, encara que fos de lliure elecció tenint la resta d'assignatures optatives cobertes; que s'obliden de que,- tenen més alumnes que places! Encara que tinguis els cursos aprovats no et garanteixen poder cursar el següent.La qual cosa ha comportat que,

- aquest any, més de 400 alumnes s'hagin quedat sense poder fer ni tan sols les assignatures obligatòries per falta de plaça havent aprovat el curs anterior;

i que,

- estudiants de l'últim curs no puguin acabar la llicenciatura, en moltes ocasions, per no poder-se matricular d'una, dues o tres assignatures que els manquen per omplir el creditatge mínim.

A part de tot això,

- les classes comencen abans de que els alumnes es matriculin i ningú sap a quins grups podrà optar. Són setmanes en les que l'alumne perd temps i matèria.

- Tot i ser la única facultat de Belles Arts de tota Catalunya, no tenen en compte que molts dels estudiants venen de fora i tenen unes despeses com el transport i el lloguer del pis (que han d'haver buscat i llogat prèviament) i que finalment es troben que no poden matricular-se de gairebé cap assignatura, amb la conseqüent pèrdua de temps i de diners.
 
Per tot això, des de l’Assemblea i el Consell d’Estudiants, sol·liciten amb el present manifest que:
 
- es reestructuri el sistema del llistat de matriculació de cara al proper any,
 
-s'amplíin les places en oferta enguany,

- que per al proper any es contractin més docents,

en benefici dels estudiants i del professorat, per tal de que es tingui en compte el seu esforç i coneixements.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid