Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1997 El Parlament basc aprova un pla d'acostament dels presos al País Basc

1997 El Parlament autonòmic basc aprova un pla d'acostament dels presos polítics

13/02/1997 Tal dia com avui

La comissió de Drets Humans del Parlament de la Comunitat Autònoma Basca aprovava en aquesta data un pla d'acostament dels presos polítics bascos a presons situades al País Basc o Navarra, o a una distància inferior a 300 km d'aquestes comunitats. La mesura s'aprovava sense els vots d'Herri Batasuna, que s'abstingué perquè el pla no establia el reagrupament dels presos exclusivament a centres situats al País Basc; tampoc va comptar amb els vots del del PP i el PSE-EE, que no va formar part de la  ponència. A l'octubre, hi havia a l'Estat espanyol 2.229 presos bascos i navarresos, 1.061 dels quals al territori basc (comunitats autònomes basca i navarresa) i 342 a presons a menys de 300 km; els restants 826 es trobaven allunyats del seu territori a causa de la política de dispersió.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid