Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1924 El Govern Civil de Barcelona prohibeix la Guia Judicial en català

1924 El Govern Civil de Barcelona prohibeix que la Guia Judicial del Col·legi d'Advocats es publiqui en català

15/04/1924 Tal dia com avui

El governador civil, durant els anys de la dictadura de Primo de Rivera, es va oposar a l’edició en català de la Guia Judicial del Col·legi d’Advocats i va ordenar que en 15 dies s'havia de publicar en espanyol. Tots els membres del col·legi que havien signat la protesta en entendre que el governador no tenia competències per imposar aquesta obligació van ser multats amb 500 pessete.

Alguns advocats es van negar a pagar la multa i l'aparell repressiu va ordenar l'embargament dels seus bén. Poc després, el Ministerio de Gracia y Justicia va dictar una Real orden del 6 de març de 1926 en què destituïa tots els membres de la junta, decretava el desterrament i va nomenar uns nous substituts.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid