Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1907 Atac amb armes de foc contra Francesc Cambó a Hostafrancs per part de lerrouxistes

1907 Atac amb armes de foc contra Francesc Cambó a Hostafrancs per part de lerrouxistes

18/04/1907 Tal dia com avui

 L'atac amb armes de foc contra Francesc Cambó i la comitiva de Solidaritat Catalana a Hostafrancs fou perpetrat per part d'un grup de lerrouxistes, que van causar greus ferides al dirigent conservador. L'agressió va ser una forma de venjança dels "jóvenes bárbaros" per la mort de Fulgenci Claveria, menbre del grup lerrouxista del districte X, que va morir onze dies abans al Poblenou a causa d'un tiroteig.

L'any 1907 va ser un any convuls, en què els seguidors de Lerroux van protagonitzar reiteratns incidents. El gener d'aquell any, per posar un exemple, els lerrouxistes van rebentar un miting dels carlins a la Plaça de braus de les Arenes, fet que va causar l'enfrontament entre els assistents i els provocadors i que esdevenir en una batalla campal i alderulls en què es van disparar més de dos-cents trets entre els dos grups.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid