Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2004 Desallotjament de l'Ateneu de Cornellà

2004 Desallotjament de l'Ateneu de Cornellà

20/01/2004 Tal dia com avui
Durant el matí del dimarts 20 de gener, tal dia coma avui, prop d'un centenar de persones es van mobilitzar tot i l'inesperat desallotjament del'Ateneu de Cornellà. Més d'una trentena de dotacions policials van participarde l’operatiu que va posar fi a un projecte social ubicat a l'edifici okupat des de fa 17 anys.

Els voltants de l'Ateneu van estar tallats durant hores ifurgonetes d'antiavalots i grups de secretes estaven distribuïts per moltspunts del centre de Cornellà, especialment al voltant de l'ajuntament. Una persona va ser detinguda i traslladada als calabossos de la comissaria deCornellà. A mig matí el van traslladar a l'ambulatori de la població per l'atacd'angoixa que li va suposar l'assalt policial, i després de declarar va quedar en llibertat cap a les 5 de la tarda. Tres persones més van ser identificades al'interior de l'Ateneu però no van ser detingudes. Les portes de l'Ateneu ialguns envans van ser destrossats per tal d’entrar a l'edifici.

Durant mitja hora un grup de solidaris van tallar el trànsit a la carretera d'Esplugues.Després una cercavila de prop d'un centenar de persones va recórrer la Rambla,el carrer Rubió i Ors i va arribar fins a 50 metres de l'Ateneu, on un fort cordó policial va impedir que s'apropessin.Davant del consistori de Cornellà, governat pel PSC s'hi va desplegar unapancarta amb el lema "Montilla feixista" en referència a l'alcalde de la població. La propera convocatòria és la manifestació de rebuig aldesallotjament per dimecres 21 de gener a les 19h a la plaça Catalunya deCornellà, a prop del metro de Sant Ildefons.

L'actuació de José Montilla, l'alcalde de la població en tot aquest procés que ha culminat en eldesallotjament de l'Ateneu ha estat absolutament contradictòria amb la suposadaactitud dialogant de l'esquerra que diu que representa, exercint una posició de prepotència i arrogància, sense voler dialogar al voltant del projecte del'Ateneu i ignorant a les entitats que hi participen i a les que hi donensuport.

17 anys d’història soterrats per l’especulació
L’Ateneu de Cornellà, conegut antigament com a Local Social ha estat des de1987 un espai de referència a la vida associativa de la ciutat del BaixLlobregat. Ha estat seu d’una llarga llista de col·lectius i projectes, aixícom un espai de trobada per a campanyes i activitats com concerts, tallers,xerrades, etc...

Entre d’altres allí va tenir la seu la Coordinadora contra laMarginació de Cornellà en els seus inicis, fent un intens treball en suport depresos i persones que havien estat marginalitzades per les institucions i el mercat de treball. L’originari propietari de la finca sempre s’havia manifestata favor de l’ús de l’edifici per part dels grups i col·lectius de Cornellà,fins el punt que en el testament havia apostat per l’ajuntament de la ciutat com a hereu, a condició que l’ús de l’edifici fos social. Sorprenentment el diaabans de morir, el propietari ja amb una avançada edat, va signar amb unaemprempta dactilar un contracte de compra-venda a una empresa immobiliària que és qui va començar el procés judicial de desallotjament. Paradoxalment elproper 18 de febrer als jutjats de l’Hospitalet s’havia d’aclarir davant d’untribunal la legalitat d’aquesta venda, que en cas que es declari il·legal ja serà massa tard.

FONT: Contra-Infos 20.1.04

Contra-Infos 291 Setmana del 21 al 27 de gener de 2004

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid