Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La segona edició de la Diada del Còmic en Català omple la plaça Santa Anna de Mataró
15/05/2024 Llengua

Milers de persones es van acostar a la plaça Santa Anna de Mataró per conèixer les darreres novetats de novel·la gràfica i còmic en català en la segona edició d'una Diada del Còmic en Català que es vol consolidar com a esdeveniment de referència del gènere.

La jornada, que s'ha allargat durant tot el dissabte, ha lliurat per primer cop els premis de la Mostra Jove, ha comptat amb més d'una vintena de parades, i ha ofert xerrades i tallers d'il·lustració, entre altres activitats

Aquest dissabte, 6 d'abril, milers de persones van passar per la plaça de Santa Anna de Mataró per assistir a la segona edició de la Diada del Còmic en Català, una iniciativa pensada per visibilitzar les últimes novetats de novel·les gràfiques i còmics en català. Organitzada per Plataforma per la Llengua i el programa de ràdio Els Bufacanyes de Mataró Ràdio, aquesta segona edició de la Diada va acostar el món del còmic al gran públic a través de tallers, xerrades i més d'una vintena d'expositors, i va servir per demostrar la vitalitat de la llengua en aquest gènere.

La primera Mostra Jove de la Diada del Còmic en Català

La Mostra Jove és una iniciativa emmarcada en la Diada del Còmic en Català que pretén apropar el món del còmic, el manga i la novel·la gràfica als estudiants de batxillerat artístic dels instituts de Mataró. En aquesta primera edició, es va demanar als joves de l'Escola Pia, l'Escola GEM i l'Institut Alexandre Satorras que presentessin còmics de petit format i, dels 29 treballs lliurats, se'n van triar 12 per formar part de la Mostra Jove que es va poder veure durant tot el dia en el marc de la jornada i del fanzín que es va editar especialment per a l'ocasió, Tinta Fresca. Els autors d'aquests 12 treballs van ser recompensats amb un lot de marxandatge de Plataforma per la Llengua i amb un val de 20 € per gastar en qualsevol de les llibreries del Gremi de Llibreters de Mataró. Atès l'èxit d'aquesta primera convocatòria, els organitzadors tenen la intenció d'ampliar-ho a altres centres educatius de la comarca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid