Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català
Milers de persones omplen Palma en una diada històrica en defensa de la llengua

La convocatòria de l’Obra Cultural Balear mobilitza 40.000 persones que converteixen la ciutat en un clam per dir Sí, a la llengua i manifestar el rebuig a les polítiques de regressió i atac contra la llengua catalana, impulsades pel Partit Popular i l’extrema dreta

06/05/2024 Llengua
El president de l’OCB, Antoni Llabrés, espera que la presidenta Prohens prengui nota del missatge que transmet aquesta mobilització massiva de la ciutadania i l’encoratja a rectificar la seva política lingüística de persecució i odi contra la llengua pròpia dels mallorquins.

Segons Llabrés: «castigar i perseguir la nostra llengua és el preu que paga el PP per mantenir-se en el poder, executant la política lingüística que li marca Vox». Llabrés ha assenyalat que ha arribat l’hora de llançar un missatge contundent a les nostres institucions i dir-los que aquest no és el camí. En declaracions del president de l’OCB: “Exigim als poders públics que compleixin la seva obligació estatutària de protegir i impulsar la llengua catalana. Exigim a les forces polítiques democràtiques que facin pinya davant d’aquesta minoria fanàtica que la voldria fer desaparèixer. Els exigim el retorn al consens estatutari en matèria lingüística i el cessament de les mesures involutives que ens ha deixat aquest lamentable inici de legislatura.»

Durant la intervenció que ha tengut lloc a la Plaça Major de Palma, Llabrés ha manifestat “que tenim una llengua i la volem viva, als nostres carrers i places, a tots els àmbits de la vida pública, a les nostres escoles, als centres de salut i els nostres hospitals, a l’administració, a tot arreu”.

Així mateix, el president de l’entitat ha recordat que ens trobam en un moment delicat, especialment pel que fa a l’ús de la llengua catalana entre els sectors més joves de la població i, precisament, se dona la paradoxa que aquells que l’ haurien de defensar i promoure, perquè hi estan obligats per mandat estatutari, són els que l’ataquen. Llabrés ha insistit que fer polítiques a favor de sa llengua catalana no és opcional, és un mandat estatutari i per tant, demana als poders públics que facin allò que els pertoca.

Llabrés també ha agraït la resposta ciutadana que ha rebut aquesta diada per la llengua i el Correllengua, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, i que durant quatre dies ha recorregut la major part de pobles i ciutats de les Illes Balears, amb una participació històrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid