Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre

La defensa del territori, la independència i el canvi de model econòmic són tres de les línies mestres de la candidatura

11/04/2024 Política
Sergi Saladié, Eloi Redón i Ortésia Cabrera encapçalen la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre per al 12 de maig. La candidatura, que s'ha presentat aquesta tarda a Reus, compta amb gent militant i compromesa amb les lluites del territori i la construcció d'una alternativa; un altre país. Els independentistes s'han presentat com l'impuls al canvi de rumb, per avivar una transició ecologista que, més enllà d'aturar macroprojectes com el Hard Rock, planifiqui una economia que busqui el benestar de la majoria que defensi els drets de totes. Tot, sota el lema de campanya “Defensem la Terra!”

Saladié, expert en transició energètica i diputat al Parlament del 2015 al 2019, ha defensat que la proposta cupaire del 12M és passar a l'ofensiva promovent un model socioeconòmic "que posi al centre el medi ambient i l'agenda social i nacional del país, per poder adequar-nos als límits ambientals des d'una perspectiva de justícia social". El vandellossenc també ha parlat de drets socials: "No pot ser que l'habitatge hagi passat de ser un dret a un privilegi; No pot ser que per continuar amb aquest creixement il·limitat ens furtin l'aigua. El 12M ens hi juguem que la política catalana es continuï buidant de contingut, essent totalment subordinada de les decisions de la patronal i de les taules de negociació a Madrid, o prendre la iniciativa per desplegar una agenda ambiental, social i nacional pròpia, d'acord amb les necessitats de la majoria social del país".

Per la seva part, Redón -impulsor de l’assemblea de la CUP a Vila-seca i un dels portaveus de la plataforma Aturem Hard Rock- ha reivindicat la necessitat de lluitar per un canvi radical del model econòmic i territorial per posar les

necessitats de les classes populars al centre i “planificar l’economia a favor de totes i no al servei de les elits”, “expropiar els pisos de grans tenidors i destinar-los a habitatge públic, garantir la sobirania alimentària protegint el sòl agrícola de l’especulació i impulsant una distribuidora pública, limitar les preus dels productes bàsics, planificar una xarxa de transport públic que vertebri el territori és possible”, ha afegit.

Cabrera, vinculada a la lluita feminista i de defensa de la cultura popular, ha explicat que “volem defensar un Camp i unes Terres de l’Ebre que deixem d’estar acomplexades, que tinguem uns serveis sanitaris, un transport públic i un batec cultural i artístic de primera”. L’ampostina també ha defensat que la candidatura exigirà reparació: “mentre la major part de l’energia elèctrica d’aquest país es crea a les Terres de l’Ebre i una bona part del riu que ens vertebra es transvasa al polígon petroquímic del Camp de Tarragona i la indústria turística, som de les comarques de Catalunya amb les rendes més baixes. Ara diem prou”.

El Fossar Vell ha estat l’escenari de la presentació d’una llista espai d’alta càrrega simbòlica atenent que acull la històrica manifestació de cada 11 de setembre convocada per l’esquerra independentista. La llista compta amb altres noms amb un llarg recorregut de militància, com Gemma Vendrell (4), Guillem Agelich (5), Maria Plana (5), Guifré Artal (6) i Andreu Carapuig (11). També hi ha representació de l’ampli espectre del municipalisme amb regidors i ex regidors, com ara Marta Llorens (8), Eva Miguel (11), Mateu Rodes (9), Jordi Sales (14) i Laia Muntas (15), així com actuals alcaldies rurals amb Albert Sabaté (10) alcalde de la Torre de Fontaubella o Txell Moreno (s2), alcaldessa de Montferri. Per altra banda, També destaquen figures destacades del moviment ecologista com Judit Cañís
(13) o Andreu Escolà (16) i agroecològic amb Annaïs Sastre (s10) així com de l’àmbit cultural com Joan Manel Burillo (s1) Pepa Plana (17), i Roser Vernet (18) que tanca la llista de la demarcació. Una llista plural i col·lectiva per defensar la terra en tota la seva amplitud.

Reus, 8 d’abril de 2024

Seguidament, adjuntem la llista sencera:

1. Sergi Saladié (Vandellòs)
2. Eloi Redon (Vila-seca)
3. Ortésia Cabrera (Amposta)
4. Gemma Vendrell (Tarragona)
5. Guillem Argelich (Tortosa)
6. Maria Plana (l'Arboç)
7. Guifré Artal (Calafell)
8. Marta Llorens (Reus)
9. Mateu Rodes (Flix)
10. Albert Sabaté (Torre de Fontaubella)
11. Eva Miguel (Tarragona)
12. Andreu Carapuig (Alcanar)
13. Judit Cañís (La Bisbal del Penedès)
14. Jordi Sales (Els Guiamets)
15. Laia Muntas (La Selva del Camp)
16. Andreu Escolà (Reus)
17. Pepa Plana (Sant Jaume d'Enveja)
18. Roser Vernet Priorat (El Molar)
suplent 1 Joan Manel Burillo (Tarragona) suplent 2 Txell Moreno (Montferri) suplent 3 Martí Mas (Alcanar)
suplent 4 Andrea Alonso (Vendrell) suplent 5 Xavi Milian (Reus)
suplent 6 Vicky Latorre( Les Borges) suplent 7 Ignasi Iranzo (La Sénia) suplent 8 Angie Prieto (Tortosa) suplent 9 Jordi Chinchilla (Reus) suplent 10 Annaïs Sastre (Montblanc)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid