Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protestes dels pagesos
Les tractorades bloquegen les carreteres de Catalunya

Els pagesos denuncien la pujada desorbitrada de preus, les promeses d'ajudes que no arriben, la seva marginació i sobretot l'excisava burocràcies que pateix el setor

06/02/2024 Drets i Llibertats

La protesta generalitza de pagesos arreu de Catalunya d'avui ha superat les expectatives, prenent com a referència les mobilitacions de la setmana pasada des pagesos francesos. Així, la jornada ha començat amb talls a les principals vies de comunicació de Catalunya, generant cues i efectacions, que s'han intensificant a mesura que passen les hores. Tractorades  que han obligat tallar a mig matí la circulació a l’A-2 a Fondarella, a l’AP-2 i l’N-240 a Montblanc, impossibilitant la connexió per carretera d’alta capacitat entre les ciutats de Barcelona i Lleida, i direcció a les terres de Ponent i  les terres de l'Ebre.

Els pagesos també han tallat la C-16 en ambdós sentits a Sallent, així com l’Eix Transversal (C-25) i la C-17. Des de dos quarts d’una, també està tallada l’AP-7 a l’Aldea, al Baix Ebre. Per zones, i segons ha informat el Servei Català del Trànsit, a la Catalunya central estan tallades la C-17 i la C-25 A Vic, i la C-16 i la C-25 a Manresa. A Tarragona, hi ha tall de l’AP-2 a Montblanc i Vila-rodona, i també afectacions a la C-14, la N-240, la C-51 i la N-420. A Ponent el principal tall és el que afecta l’A-2, a Mollerussa, i també hi ha afectacions de trànsit a l’N-II. Al Pirineu, les protestes dels pagesos afecten la N-260 i la N-145, on s’està fent una marxa lenta, així com la C-13 a Sort. Al Penedès, estan afectades la N-340 i la C-15, tallada a Vilafranca.

A les comarques noprd-orientals, la protesta ha portat més de 200 tractors al pavelló de Fontajau, on s’han concentrat just abans de marxar cap a la delegació de la Generalitat, al centre de la ciutat de Girona, per després tallar l’AP-7 a Medinyà.  A Ponent, centenars de pagesos, ramaders i tractors han tallat l’autovia A-2 a l’alçada de Fondarella (Pla d’Urgell), en els dos sentits de la marxa. A Vic, més de 180 tractors s’han concentrat al matí a l’espai d’El Sucre. Més de 200 tractors arribats de diferents punts del Camp de Tarragona tallen, també, des de dos quarts de deu del matí diverses carreteres a Montblanc. També hi ha mobilitzacions en marxa i es preveuen afectacions a carreteres del Pirineu com la N-260 a la Seu d’Urgell. Els pagesos també estan preparant accions cap a l'entrada a Catalunya Nord, al Port de Tarragona i a Mercabarna el 13 de febrer. 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid