Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del Territori
Unió de Pagesos subscriu el manifest contra el HardRock perquè promou un model especulatiu i depredador de recursos

La Plataforma Aturem Hard Rock ha convocat una manifestació per al pròxim 18 de juny a Tarragona per tornar a mostrar el seu rebuig al projecte. La protesta es farà tres dies abans de la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona on previsiblement s'aprovarà el Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de permetre desencallar el complex. L'acord de pressupostos entre ERC i PSC estableix que l'aprovació del PDU s'ha de fer en el primer semestre d'enguany

13/06/2023 Territori

Unió de Pagesos s’ha adherit al manifest ciutadà contra el macroprojecte del HardRock Cafè perquè lluny de caminar cap a la sostenibilitat i l’eficiència continua fomentant un model especulatiu i depredador de recursos —hídrics, energètics i de disponibilitat de sòl— que castiga, de nou, les comarques del sud de Catalunya; una zona que, amb dues centrals nuclears i massificada de macroparcs eòlics, concentra les infraestructures de producció i transport energètic per a tot el país, entre d’altres infraestructures, com la petroquímica.

El sindicat denuncia que el Govern premiï amb rebaixes fiscals —es parla que els casinos, a Catalunya, passarien de tributar un 55 % a un 10 %— aquests tipus de projectes l’activitat dels quals incentiven la ludopatia i impliquen un malbaratament dels recursos naturals i que no es valori d’altres sectors, com l’agrari, que sí que són estratègics. En aquest sentit, Unió de Pagesos reivindica que la pagesia garanteix la producció d’aliments de qualitat i proximitat i contribueix a la gestió del territori i a la confecció del mosaic agroforestal, un model territorial que sí que afavoreix la resiliència enfront de l’emergència climàtica.

Unió de Pagesos titlla d’incoherent el projecte del HardRock —previst en més de 60 ha de Vilaseca i Salou (Tarragonès) propietat de La Caixa Bank— en la mesura que aguditza el model de turisme de masses que impera a la Costa Daurada perpetuant, d’aquesta manera, els problemes socials, econòmics i ambientals que s’hi associen: ocupació precària, destrucció del teixit socioeconòmic tradicional, saturació dels serveis públics, destrucció de sòl agrari i natural o l’ús irresponsable de recursos energètics i hídrics. “La seva implantació només portarà més desigualtats econòmiques, laborals i socials i provocarà un greu impacte ambiental”, recull el manifest.

Per tot plegat, Unió de Pagesos fa una crida a participar a la manifestació que, amb el lema ‘Defensem la terra, llaurem el futur’, tindrà lloc aquest diumenge 18 de juny a les dotze del migdia a Tarragona, al Passeig de les Palmeres com a punt d’inici, i que organitza la ciutadania representada en diverses plataformes de defensa del territori.

Per acabar, el sindicat recorda que l’acord de pressupostos entre ERC i el PSC que dona el vistiplau a aquest projecte estableix que la seva aprovació s’ha d’efectuar durant el primer semestre d’aquest 2023 i, això succeïria previsiblement en la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona del 21 de juny.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid