Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
El Parlament s'oposa a la MAT

La Comissió d’Acció climàtica va donar suport a la Proposta de Resolució que va presentar la Plataforma No A la MAT Catalunya

 

16/03/2023 Territori

La Proposta de Resolució va ser presentada al Parlament per la Plataforma NO A LA MAT CATALUNYA el passat 17 de novembre i, a la reunió de la Comissió d'Acció Climàtica celebrada ahir 15 de març de 2023, va ser aprovada amb els vots favorables dels portaveus de la Candidatura d'Unitat Popular-Un nou Cicle per Guanyar, Partit Socialista Units per Avançar, Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i En Comú Podem essent pressents a la reunió dos representants de la Plataforma mentre a les portes del Parlament es concentraven representants de 92 entitats i plataformes d'arreu de Catalunya que s'han sumat a la petició al Parlament de canvi de model energètic i perquè comenci a legislar per definir una transició energètica que estigui al servei de la ciutadania i s'aturin l'allau de macroprojectes aprovats recentment.

Amb l'aprovació de la Proposta de Resolució, el parlament fa seves les reivindicacions dels territoris afectats per aquests macroprojectes i s'alinea amb el rebuig manifestat pels Ajuntaments dels municipis afectats quan van aprovar les mocions presentades, durant aquesta passada tardor, per part de la Plataforma No a la Mat.

A la Proposta aprovada a més de rebuig als referits macroprojectes, s'insta al Govern de la Generalitat de Catalunya perquè, d'acord amb la Llei del Canvi Climàtic aprovada a l'any 2017, desplegui els continguts aprovats de la Proposta de Resolució, de forma decidida, sense ambigüitats ni vacil·lacions.

Els requeriments que la Comissió d'Acció Climàtica fa al Govern són els següents:

 

1.-Traslladi de forma urgent al Ministeri de Transició Energètica el rebuig i oposició del territori als esmentats projectes.

2.-Elabori de forma immediata un estudi complet, d'abast de país, on es concretin les capacitats de generació d'energia elèctrica mitjançant instal·lació de plaques fotovoltaiques instal·lades a les parts del territori ja ocupada, sigui per habitatges, indústries, infraestructures viàries, etc., i es determini quins municipis poden assolir l'autosuficiència energètica i quins no. Es continguin les solucions tècniques per garantir l'autosuficiència energètica de la resta de municipis que, per si sols, no poden aconseguir-la.


3.-Desenvolupi pel tràmit d'urgència el contingut de la Llei del Canvi Climàtic mitjançant l'elaboració de l'instrument legal que correspongui i on es contingui el model energètic que ha de desenvolupar-se a Catalunya, basat en els principis de descentralització, d'aproximació dels llocs de generació als llocs de consum i amb total respecte a la preservació del territori, la qualitat de la vida i de la nostra biodiversitat.

4.-Inclogui, dins els pressupostos per a l'any 2023, partides econòmiques suficients que possibilitin la creació de forma massiva al país de Comunitats Energètiques Ciutadanes, articulades a través dels ajuntaments de tot el país.

 

5.-Respecti i sigui conseqüent amb què s'ha decidit al territori i a la majoria dels ajuntaments afectats per les línies MAT, que han aprovat mocions de forma massiva amb contingut plenament coincident amb el de la Proposta de Resolució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid