Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Exposició d'homenatge a Manuel Viusà i Gertrudis Galí

Manuel Viusà i Gertrudis Galí van viure llargues dècades d'exili a causa del compromís independentista de la parella d'artistes. Ambdós van morir el 1998, a l'exili, quan Viusà encara estava perseguit per la justícia espanyola

07/02/2023 Història

Aquest dissabte dia 11 de febrer s'inaugura l'exposició d'homenatge a Manuel Viusà i Gertrudis Galí, pintors i militants independentises compromesos en la resistència. 

L'acte es realitzarà al Museu de Terrassa, 11 de febrer a les 17h30.

Escrit de Joana Viusà i Galí publicat a Llibertat.cat el 2018, que recordava que aquell febrer es complien 20 anys de la mort de Manuel Viusà, a l'exili a París, el 1998, després de dècades de persecució per la seva militància independentista (Viusà visqué a l'exili des dels anys 40, durant tot el franquisme, i novament -perseguit- a partir del 1977 fins la seva mort, el 1998).

"Aquest mes de febrer de fa 20 anys moria a París, l’artista i patriota Manuel Viusà i Camps. Avui en tindria 100 acabats de fer. La seva dona, l’escultora Gertrudis Galí no va durar gaire més : 10 dies escassos. Tots dos havien portat una vida d’amor profund, de tendresa, d’admiració mútua i de comunió d’ideals. Primer bregant junts per l’art i la lluita contra la dictadura i els drets nacionals, a Terrassa. I després a l’exili on marxaren amb tres filles petites, el novembre del 1948, a les quals s’afegí un noi, nascut quatre dies després de travessar la frontera."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid