Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalista
La CUP de Reus vol que l’antiespecisme sigui present als projectes educatius

Demana que s’ofereixi formació i informació als centres educatius

19/07/2022 Drets i Llibertats
La CUP de Reus vol que l’antiespecisme s’inclogui als projectes educatius. Per a aconseguir-ho, la regidora Mònica Pàmies demana que s’ofereixi formació i informació sobre antiespecisme als centres educatius de la ciutat.

La formació animalista proposa de crear una taula de treball en el marc del Consell Educatiu de Ciutat per a recopilar, conjuntament amb entitats i associacions proteccionistes del territori, material informatiu que faciliti la tasca als centres educatius. Així mateix, la CUP demana de portar el resultat d’aquesta taula a tots els centres educatius, a través de l’ARE (Àrea de Recursos Educatius) de l’Ajuntament, perquè l’adaptin als seus programaris i els puguin introduir en el planejament del curs escolar.

Pàmies assegura que «els nostres infants, nens, nenes i joves ens han ensenyat quin és el camí cap al respecte pel Medi Ambient i l’ecologisme. Aquest respecte i consciència de protecció col·lectiva influeix en les famílies, àvies i avis i també a mares i pares». La regidora animalista subratlla el paper protagonista d’infants, adolescents i joves a l’hora d’actuar correctament. «Tot plegat ens fa evident que, pel que fa als temes ecològics i mediambientals, la lluita pel canvi del dia a dia s’ha capgirat. Ara són els “petits de casa” qui ens mostren les regles, molt ben apreses, sobre què fem i com ho fem», destaca la cupaire. Pàmies posa èmfasi en el paper dels projectes educatiu en boca de la mateixa Generalitat que, literalment, aposta per «projectes fonamentats en el compromís i la interacció comunitària».

La regidora cupaire destaca que alguns centres educatius reusencs han sol·licitat xerrades sobre la tinença de gossos i gats, un tipus de formació que els animalistes anomenem “mascotisme”. «No dubtem que tot programa que eduqui sobre la millora del benestar i la responsabilitat en la tinença animal pot ser positiu, però hem d’anar més enllà. En una societat que evoluciona no ens podem quedar enrere», assevera Pàmies. La regidora conclou que infants i joves han de conèixer el respecte entre espècies, és a dir, l’antiespecisme. D’entre les diferents definicions del terme, la cupaire ho sintetitza com el propòsit d'eliminar la mirada de dominància antropocèntrica i substituir-la per l’empatia i el respecte entre espècies.

Pàmies recorda que infants i joves mostren una capacitat increïble per a assimilar conceptes i situacions que són molt dures per a tothom. «No menyspreem la seva capacitat de decidir i el seu dret a ser informats correctament», conclou.

Valora
Rànquings
  1. Alacant no es toca, memòria, llengua i resistència
  2. Concentració a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport
  3. El poble valencià es mobilitza per la reconstrucció popular i per trencar el llegat colonial del Decret de Nova Planta
  4. "Cultura al carrer" alça la veu a la Festa Major de Sant Cugat per denunciar les traves a l'ús de l'espai públic
  5. Commemoració del 50è aniversari de les detencions dels 10 d'Alaquàs
  6. Vallcarca en lluita davant el desnonament de 40 persones, 13 d’elles menors
  7. Es reactiva el projecte “Països Espoliats” per denunciar l’espoli fiscal als Països Catalans
  8. 24 de juny, la festa nacional que ens manté vius
  9. Decidim crida a l’autoorganització dels sectors combatius del territori
  10. SUMEM-CUP Banyoles denuncia la destrucció del patrimoni històric i cultural de la ciutat per deixadesa institucional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid