Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Un front d’entitats cerca la nul·litat de la sentència del 25 % per una infracció molt greu en l’assignació d’un jutge

Aquest dimarts, les entitats explicaran a la Sala d'Actes del Col·legi de periodistes en roda de premsa els motius de la petició presentada al TSJC

31/05/2022 Llengua
Un grup d’entitats han presentat al TSJC una petició perquè s’anul·li la sentència que pretén imposar un mínim del 25% de castellà a l’escola i la interlocutòria que dona l’ordre d’executar-la fins aquest dimarts. En el text presentat, les organitzacions exposen que el jutge Javier Aguayo Mejía va poder triar la seva participació en el cas i defensen que aquest fet vulnera un principi jurídic fonamental a les democràcies occidentals i que està recollit a la mateixa Constitució espanyola: el dret a ser jutjat per un magistrat que estigui predeterminat per la llei. 

Fa dues setmanes Plataforma per la Llengua, USTEC, la Intersindical, Òmnium Cultural i FNEC van personar-se en contra de la interlocutòria del TSJC. Ara, les tres primeres organitzacions esmentades han presentat al mateix tribunal un incident de nul·litat d’actuacions en contra de la sentència del 25% i de la interlocutòria que dona al Govern fins aquest dimarts per enviar instruccions als centres educatius sobre com aplicar la sentència. Òmnium Cultural no presentarà la mateixa petició perquè ja ha presentat un recurs de súplica en contra de la sentència, si bé se suma al front judicial iniciat amb la resta d’organitzacions que fa dues setmanes van personar-se contra la interlocutòriaL'Assemblea Nacional Catalana també donarà suport a la convocatòria a la qual assistirà la seva presidenta Dolors Feliu.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid