Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Conflicte laboral
La inacció de la Generalitat provoca la pèrdua de més de 1.500 trucades al 112 durant el cap de setmana

Les treballadores del Servei d’Emergències de Catalunya denuncien que el Departament d'Interior i els partits no s'estan involucrant en la resolució d'un conflicte que requereix de solucions polítiques

05/10/2021 Lema

El passat cap de setmana es van perdre més de 1.500 trucades al 112 de Catalunya. Aquesta situació, que s'ha repetit de forma cíclica durant anys, es pot veure accentuada pels efectes de la vaga (que té uns serveis mínims del 85%), malgrat en cap cas n'és conseqüència directe. Com fa temps que denuncien els comitès d'empresa del 112, la gestió duta a terme per les empreses privades provoca que una plantilla sota mínims hagi de fer-se càrrec d'un volum de feina inassumible i amb condicions laborals pèssimes, la qual cosa va en detriment del servei i de la ciutadania.

Malgrat després de més d'un mes de vaga Ferrovial, l'empresa adjudicatària, s'obre a negociar les reivindicacions de la plantilla, aquestes converses no podran garantir una solució definitiva pel que fa a la gestió integral del servei, ja que s'hauran de limitar a aspectes laborals. Per aquest motiu el comitè de vaga demana a la Generalitat que prengui partit en la solució del conflicte i posi fil a l'agulla per acabar amb la mercantilització d'un servei públic i essencial com és el 112. De moment cap responsable d'Interior ni de l'empresa pública (CAGTU) s'ha posat en contacte amb la plantilla.

El passat 23 de setembre, durant la compareixença de membres dels comitès d'empresa del 112 al Parlament, partits com PSC i ERC es van mostrar favorables a donar resposta a les reivindicacions dels representants dels treballadors, si bé després això no s'ha traduït en accions efectives. En l'últim debat de política general al Parlament de Catalunya, tant PSC com ERC i JxCat es van abstenir en la votació de la proposta d'en Comú Podem per “Internalitzar el 112 com a servei públic essencial i dignificar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores” i només la CUP hi va donar suport.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid