Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga
Més de dues setmanes en vaga, i els treballadors del 112 encara esperen que Interior es posi en contacte per tractar el conflicte

Una representació dels treballadors acudeix a Catalunya Ràdio, i demana que s’interpel·li al Conseller d’Interior sobre la situació del servei

06/09/2021 Laboral

El 112 va començar una vaga indefinida el 21 d’agost, i a hores d’ara la Generalitat encara no ha fet un sol moviment per contactar la plantilla i interessar-se a trobar una solució al conflicte.

Aquest matí, una representació de treballadors del centre de Zona Franca s’han personat davant els estudis de Catalunya Ràdio, on el Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena acudia a una entrevista, per demanar que se li preguntés sobre la situació que està vivint el Servei d’Emergències de Catalunya. Finalment, ha estat estat interpel·lat al respecte, i ha declarat: “Hi ha un debat de fons sobre si s’ha d’externalitzar o s’ha d’internalitzar. El Govern es va comprometre a què el 012 i els telèfons d’emergències s’analitzessin, i es veiés si era raonable o no, si era possible internalitzar el servei”. “En aquest acord no hi havia el 112, però és evident que se sent interpel·lat; si els altres serveis telefònics s’internalitzessin, aquest segurament també s’hi veuria implicat”, indicava Elena.

Resulta sorprenent que hi hagi un debat sobre si un servei tan delicat i essencial per a la ciutadania com el nostre s’ha de regir o no per criteris empresarials. No menys sorprenent que la proposta d’internalització de línies telefòniques associades a la funció pública inclogués el telèfon d’informació de la Generalitat i altres serveis d’emergències, però no aquell que es diu precisament Telèfon d’emergències 112, i que és la porta d’entrada per a totes les situacions urgents a què s’enfronta el ciutadà.

A la sortida de l’estudi, hem pogut parlar uns instants amb el Conseller. Malgrat durant la vaga del 23 de juny ja s’havia ofert a seure amb els treballadors per tractar el conflicte, avui s’ha mostrat sorprès que cerquessim la interlocució de la Generalitat ja que, com ha declarat a El matí de Catalunya Ràdio, “no he tingut una reunió encara amb els treballadors, perquè en aquests moments estan parlant amb l’empresa”. Els gestors d’emergències presents li han aclarit que l’empresa està posant dificultats fins i tot a l’hora d’acordar el funcionament de la pròpia vaga, que s’estan detectant diverses irregularitats (recordem que ja hi ha interposada una denúncia a Inspecció de Treball per obstaculització de la feina del Comitè de Vaga), i que en darrera instància la problemàtica del 112 és estructural, i per tant no és Ferrovial qui l’ha de solucionar, sinó la Generalitat de Catalunya, responsable última del servei. El Sr. Elena s’ha compromès a parlar amb el nou Secretari General durant els propers dies, i a tractar la situació en designar-se un nou Director del 112, que actualment està en funcions

Pel que veiem fins ara, l’actitud de la Generalitat davant la precarietat del servei es basa a posar-se de perfil i donar llargues, quelcom sorprenent quan l’actual Govern s’identifica amb les polítiques d’esquerres i a favor de l’enfortiment dels serveis públics.

 

Dos mesos després de prometre una trobada, quatre des que va esclatar el conflicte amb el canvi de contractista, i molts anys després d’estar interpel·lant als diversos grups polítics, seguim esperant. Entenem que amb aquesta postura no s’està menyspreant només als treballadors del 112 que reclamen unes condicions dignes, sinó a tota la ciutadania de Catalunya, qui mereix un servei públic i de qualitat, i no un de precari, al servei de grans empreses que han demostrat abastament la seva opacitat, conductes irregulars i interès a posar per davant l’eficiència econòmica a la seguretat i la salut de la gent.

 

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid