Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1521 Són decapitats els comuners Juan de Padilla, Juan Bravo i Francisco Maldonado

1521 Són decapitats els comuners Juan de Padilla, Juan Bravo i Francisco Maldonado

24/05/1521 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1521 van ser decapitats els líders comuners Juan de Padilla, Juan Bravo i Francisco Maldonado, per haver promogut la revolta de les Comunitats de Castella, també coneguda com a revolta dels Comuners, un aixecament contra la Corona que va tenir lloc entre 1520 i 1521, protagonitzat per les ciutats de l'interior de la Corona de Castella al començament del regnat de Carles I.

Juan de Padilla va ser fet presoner i conduït a Villalar, on va ser decapitat l'endemà. Amb ell van ser ajusticiats Juan Bravo, i Francisco Maldonado, els tres que s'havien entrevistat amb la reina i aconseguit el seu suport. Juan Bravo va demanar morir primer per a no veure la mort de la seva admirat Padilla, que, mirant-li als ulls, li va contestar: "Senyor Bravo, ahir era dia de lluitar com a cavallers. Avui és dia de morir com a cristians". A diferència de les restes de Bravo i de Maldonado, que van ser traslladats a Segòvia i Salamanca, respectivament, on van ser sepultats, els de Padilla van ser traslladats "provisionalment" al monestir de La Mejorada (Olmedo) i mai van tornar a Toledo, probablement com venjança del rei davant la persistència de la rebel·lió a Toledo, de la mà de María Pacheco.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid