Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
La Comissió 1r de Maig de les Terres de l'Ebre convoca un concentració en solidaritat amb la Vaga General 30-G a Euskal Herria

La Comissió es fa seves els motius de la vaga per unes pensions, un treball i una vida digna.

23/01/2020 Laboral

La Comissió 1 de maig de les Terres de l’Ebre, conformada pels sindicats combatius Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la Confederació General del Treball (CGT) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i les entitats i organitzacions Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Iaios i Iaies per la Democràcia i les Llibertats, Comitè en Defensa de la República (CDR) Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i la Forja- Jovent Revolucionari, davant de la convocatòria de vaga general el proper 30 de gener a Euskal Herria, convoquem una concentració en solidaritat amb la vaga per al dijous 30 de gener a les 18:30h a la plaça de l’Àngel de Tortosa.

La Comissió es fa seves els motius de la vaga per unes pensions, un treball i una vida digna.

Les organitzacions basques que convoquen la vaga estan inscrites dins de la Carta Social, la qual reivindica l’augment de les pensions i els salaris en proporció, almenys, al cost de la vida; derogar les reformes laborals de 2010 i 2012 i els aspectes regressius de les reformes de les pensions de 2011 i 2013; una pensió mínima de 1080 euros i un Salari Mínim Interprofessional de 1200; acabar amb la diferència salarial i pensional de gènere; una jubilació anticipada sense penalització després de 40 anys cotitzats; una xarxa de serveis socio-sanitaris pública, universal i gratuïta; una Renta Garantida i RGI del 100% del salari mínim interprofessional; i una normativa específica per a complementar la pensió mínima de 1080 euros.

La Comissió assenyala que "La classe treballadora hem demostrat un anhel de canvi i de trencament amb el règim del 78 donant lloc a respostes i propostes a tots nivells com el 15M o l’1 d’octubre, la lluita per l’habitatge, la lluita del moviment ecologista i feminista, el moviment per les pensions públiques, contra la Llei Aragonès, etc, etc,...sacsejant una realitat imposada des de dalt. Sabem que les lluites socials tenen una resposta repressiva i per això, la solidaritat entre les diferents lluites, ens fa avançar cap als nostres objectius. Ara més que mai, teixim les aliances per canviar un sistema econòmic que ens explota i ens reprimeix i posem al centre de l’economia les nostres vides. Governe qui governe, hem de seguir lluitant."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid