Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Infraestructures
La línia de tren Perpinyà-Vilafranca de Conflent entrarà en funcionament el març de 2020
25/10/2019 Territori

Dilluns passat, el jutjat de Marsella, va acordar donar via lliure a la línia de tren Perpinyà-Vilafranca de Conflent L'explotació d'aqueix eix que uneix les comarques de Rosselló i Conflent serà efectiva el proper més de març. Aquesta devolució del tràfic de trens és funció de l’acord i de les decisions entre la SNCF, únic operador d’aquesta línia àmpliament deficitària, i la Direcció de carreteres de Catalunya del Nord.

El retorn al servei de la línia Perpinyà-Villefranca segueix un tancament arran de la tragèdia del 14 de desembre de 2017. En aquella data, sis escolars havien perdut la vida a Millars en el xoc entre un tren regional Express ( TER) i un autobús escolar. La decisió judicial intervé 22 mesos després d’aquesta tragèdia, que ha tingut com a virtud conscienciar sobre la subsistència dels passos de nivell a l’estat francès, especialment a Catalunya del Nord, on aqueixos dispositius arcaics són presents a Perpinyà, Salses i Rivesaltes.

Durant aquests mesos, usuaris de la línia no han parat de mobilitzar-se, fins i tot van fer una concentració davant del jutjat de Marsella reivindicat seva obertura.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid