Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Esplugues de Llobregat surt al carrer per reclamar que l'Adri pugi tornar a casa sense por a ser detingut

La portaveu de la familía de l'Adri: 'No hi ha presons per tanta dignitat i no hi ha cor que pugui portar tanta solidaritat'. El grup de suport "Adri et volem a casa" ha denunciat novament l'arbitrarietat i la desproporcionalitat del les acusacions que se li imputen, així com exigir que pugui tornar en llibertat.

11/06/2018 Drets i Llibertats

Aquest diumenge, 10 de juny, unes 1.500 persones han tenyit els carrers d'Esplugues de Llobregat de solidaritat i esperança, convocades pel grup de suport "Adri et volem a casa", rere una pancarta amb el lema "A l'estat espanyol; Jo també sóc terrorista".

La manifestació, que ha comptat amb mostres de suport de bona part de les entitats i colles de cultura popular del municipi, ha donat el tret de sortida amb un lluïment d'actuacions d'aquestes colles, que han volgut solidaritzar-se amb l'Adri, que sembre ha estat molt vinculat al teixit associatiu del poble.

El jove d'Esplugues s'ha vist forçat a exiliar-se, davant la repressió de l'estat espanyol, entossudit en acusar-lo de sedició, rebel·lió i pertinença a grup terrorista en el marc de l'"Operació Cadera", la mateixa que va potar a Tamara Carrasco, de Viladecans, a ser detinguda i portada a declarar a l'Audiència Nacional el passat 10 d'abril, per participar en mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República.

L’Adrià no va ser detingut, ja que va desaparèixer el mateix matí. Dies després el tribunal ordena la seva detenció pel presumpte delicte de desordres públics, des d’aquest moment no ha pogut continuar amb la seva vida quotidiana i s’ha vist obligat a deixar enrere amics i família i totes aquelles entitats i col·lectius on participava. Divendres passat anunciava en una carta que és fora de l'estat espanyol.

Aquest diumenge dia 10 de juny va fer dos mesos que l'Adri no pot tornar a casa seva, ja que segueix perseguit.
El grup, format per amics, companyes i coneguts de l’Adri ha volgut denunciar la brutalitat amb la qual l’Estat ha actuat en aquest cas, i en molts d’altres, així com l'arbitrarietat i la desproporció dels delictes que se l’imputen. També han exigit que la fiscalia retiri els càrrecs per poder assegurar la tornada en llibertat de l’Adri a casa seva.

Enmig del recorregut al Parc del Pou d'en Fèlix hi ha hagut una aturada on s'ha interpretat "Què volen aquesta gent?

Al finalitzar la marxa,  s’ha tornat a llegit la carta que l’Adrià va fer pública divendres. Després han pres la paraula algunes altres persones víctimes de la repressió, com ara Marcel Casellas i veí de la localitat, músic citat a l’Audiència pel contingut d’una glosa; el pare de Pedro Álvarez, mort a mans d’un policia de l’Hospitalet; i un amic de Tamara Carrasco, qui n’ha llegit una lletra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid