Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A Bèlgica ho tenen clar ("Ombres de tortura")

Article de Joan Rocamora escrit a la presó de Brians i publicat a la revista El Temps el 27/12/1993, amb motiu del conflicte entre el govern espanyol i Bèlgica, país que va negar l'extradició de dos independentistes bascos i els va atorgar l'estatut de refugiats polítics amb el fonament que a l'Estat espanyol es torturava els detinguts

16/01/2018 El fil roig

La "projecció d'ombres de dubte" sobre el respecte als drets humans a l'Estat espanyol per part de diplomàtics belgues ha arribat a indignar el Govern espanyol. I l'enrabiada en qüestió va acompanyada de la renovació de càrrecs en l'aparell de l'Estat, unes institucions que carreguen amb el pes de les morts de dissidents polítics a les comissaries, nombroses denúncies de tortura, condemnes al Tribunal d'Estrasburg, escàndols de màfies policíaques i espionatge "deslleial" per part dels serveis secrets, vinculacions d'alguns cossos de seguretat amb agressions i crims racistes... En resum, un feixuc desgast de la imatge i de la credibilitat.

I sembla que l'honestedat política dels diplomàtics no té en compte els canvis de cara (un canvi estètic a millor), sinó que mantenen la desconfiança envers l'altre estat membre de la CE; recels avalats pels informes d'organitzacions que lluiten contra la tortura i en favor dels drets humans.

Deixant de banda la trajectòria prou coneguda dels polítics ascendits en l'aparell de seguretat de l'Estat, i suposant-los la professionalitat que es mereixen com a polítics moderns, no els seria més profitós realitzar un gest i esborrar-se aquesta "ombra de dubte"? Per quan, els judicis als torturadors? Fins quan, les declaracions extretes sota pressió i tortura?

Als independentistes detinguts l'estiu de 1992 no se'ns ha aplicat cap dels valors que es mostren com a souvenirs als països membres de la UE.

Aviat tindrem un macrojudici. I ens confirmarà allò que ja sabíem: l'ombra de l'antic règim no s'ha dissipat. Aquesta és l'ombra que plana sobre els anhels de llibertat nacional i drets socials del Poble català. A Bèlgica ho tenen clar.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid